חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלד נ' יופה

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום פתח תקווה
28385-10-16
5.9.2019
בפני הרשם הבכיר:
אורן כרמלי

- נגד -
תובע:
ראובן פלד
נתבעת:
ליזה יופה
פסק דין
 

 

המחלוקת נוגעת לשאלת זכאותו של התובע לדמי תיווך מקום בו רוכשי הנכס לא הגיעו דרכו, אך היה מעורב בהליכי המו"מ עד למכירת הנכס.

 

  1. ביום 21/5/14 שכרה הנתבעת שירותי התובע הוא מתווך במקרקעין לסייע לה במכירת ביתה וחתמה על הסכם תיווך. להסכם התיווך נלווה 'הסכם בלעדיות' עד ליום 21/11/14.

    ביום 24/12/14 ולאחר תקופת הבלעדיות נמכר הבית.

    לטענת התובע רוכשי הבית הגיעו בשל שיתוף פעולה בינו לבין מתווך אחר וכי ליווה את הנתבעת בכל הליך מכירת הדירה. בנסיבות אלה לטענתו הוא זכאי לדמי התיווך בשיעור של 2%+ מע"מ, סך של 50,740 ₪.

     

  2. מנגד טוענת הנתבעת כי בכל תקופת הבלעדיות לא הצליח התובע להביא רוכשים פוטנציאליים לבית וכי לאחר תום תקופת הבלעדיות פעלה בעצמה לצורך פרסום הבית ומכירתו. לטענתה רוכשי הבית הגיעו באמצעות מתווך אחר –שלמה וכי התובע אף ניסה להניא אותה מלערוך אותה עסקת מכירה. בנסיבות אלה לטענתה, התובע לא היה גורם רלוונטי בעסקת המכירה וממילא לא היה 'הגורם היעיל' בעסקה, כך שאינו זכאי לעמלת תיווך.

     

    על-פי הוראת תקנה 214 טז(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, משמדובר בתובענה בהליך של סדר דין מהיר, יהיה פסק הדין מנומק באופן תמציתי.

     

     

    דיון ומסקנות:

  3. אין למעשה מחלוקת שרוכשי הדירה הגיעו לעסקה באמצעות המתווך 'שלמה' וזאת לאחר תום תקופת הבלעדיות. הסכם שיתוף הפעולה בין התובע לבין המתווך 'שלמה' נחתם בדיעבד לאחר שהגיעו הקונים לעסקה (עדות התובע בעמ' 11, ש' 16).

    בהתאם לעדותה של הגב' שדמון, רוכשת הבית, הגיע דבר מכירת הבית לידיעתה מפרסום באתר "יד 2". בהתאם לעדותה ראתה פרסום מלא של הדירה כולל תמונות (עמ' 8, ש' 23) וכי מספר הטלפון שפורסם היה של המתווך 'שלמה' (עמ' 8, ש' 18).

    המסקנה היא שהתובע הוא לא מי שהביא את הקונים לעסקה – לא בפעולה ישירה ולא באמצעות פרסום מטעמו. הרוכשים הגיעו באמצעות המתווך 'שלמה'.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>