- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לוי-סבח ואח' נ' יעיש ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
47103-07-15
18.6.2019 |
|
בפני השופט: יאיר דלוגין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. עו"ד יהודית לוי 2. עו"ד אלי מור |
נתבע: אפרים יעיש |
| פסק דין | |
לפני תביעה בגין פרסום לשון הרע.
רקע
-
התובעים, עורכי דין, הגישו תביעת לשון הרע כנגד הנתבע וכן כנגד נתבעת נוספת, שהייתה לקוחה שלהם (להלן: "הנתבעת"). התביעה כנגד הנתבעת הסתיימה בפשרה ובהתאם לה נדחתה התביעה כנגד הנתבעת ללא צו להוצאות.
-
הנתבעת הייתה לקוחה של התובעים, אשר ייצגו אותה בבית המשפט לענייני משפחה, בבית הדין הרבני וכן בעסקת מכר למכירת זכויותיה בנכס מקרקעין ורכישת זכויות בעלה לשעבר בנכס משותף להם. הנתבע היה בזמנים הרלוונטיים ידידה של הנתבעת, אשר הכיר אותה בעקבות ביצוע תיקונים כאלה ואחרים בביתה. כך נרקמו יחסי ידידות בין השניים.
-
התובעים עותרים לחייב את הנתבע בפיצוי בסך של 200,000 ₪ בגין נזקיהם, עקב פרסומי לשון הרע שפרסם הנתבע על התובעים ולחילופין עותרים הם לקבלת פיצוי סטטוטורי ללא הוכחת נזק בגין כך. התביעה כנגד הנתבעת הייתה בשל הטענה שלפיה הנתבע פעל בשליחותה כביכול וכן בשל לייק שעשתה הנתבעת לאחד מפרסומיו.
-
התביעה כנגד הנתבע, הנה בגין שלש פרסומים, האחד, שפרסם הנתבע בדף הפייסבוק של התובעת ביום 25.12.14 כשכתב: "לכל לקוחותיכם תספרו על מעלליכם כצמד נוכלים עם תעודה של עורכי דין. תסבירו יפה את השיטה לשרת את עצמכם על גבם של אזרחים שאתם אמורים לייצג את עמדותיהם... תספרו מה עושים כשיש לכם חשבון נאמנות עם לקוחות שנתנו בכם אמון מלא בחשבון הנאמנות. איך עורכת הדין נכנסה לחשבון שלפה כמעט רבע מיליון שקלים ולא מוכנה להנפיק קבלה על הכסף שנכנס לכיסה. יותר מזה היא מכחישה שלקחה כסף ודורשת מהלקוחה כסף על "ההצגה" שבייצוגה בבית המשפט... אל תדאגו מעלליכם יתפרסמו בכל הארץ, גם אם צריך יעמידו שלט לא רחוק מהמשרד שלכם. שידעו מי אתם... נוכלים תחת מהטריה של החוק...".
-
לטענת התובעים, ביום שבת 4.7.15, התקשר הנתבע אל התובע והטריד אותם. בשל כך הגישו התובעים ביום 13.7.15 תלונה במשטרה נגד הנתבע על איומים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
