- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נפצעה בטיול ולא קיבלה זיכוי - תפוצה בגין עגמת נפש
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
6762-10-09
18.4.2010 |
|
בפני : תמר נסים שי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דנה קידר |
: חברת חלום עולמי בע"מ |
| פסק-דין | |
לפניי תביעה כספית, במסגרתה עותרת התובעת לחייב את הנתבעת להשיב לה כספים ששילמה עבור שירות שלא סופק לה. כמו כן עותרת היא לחיוב הנתבעת בפיצוי בגין הוצאות ועגמת נפש, שנגרמו לה כתוצאה מניסיונות לגבות את התשלום.
על פי האמור בתביעה, יצאה התובעת ביחד עם שתי חברות לטיול טרקטורונים ורכיבה על סוסים בחוות חלום עולמי בע"מ.
התובעת הגיעה לחווה בשעות אחה"צ המוקדמות ושם נדרשה לשלם מראש הן עבור טיול הטרקטורונים והן עבור הרכיבה, סך כולל של 570 ש"ח ( 190 ש"ח לכל אחת).
זמן קצר לאחר תחילת הטיול בטרקטורונים אירעה לתובעת תאונה, שכתוצאה ממנה פרקה את כתף ימין, הטיול לא הושלם, וכמובן שלטיול הרכיבה לא יצאו כלל.
תוך כדי המתנה בחווה לאמבולנס ביקשו התובעת וחברותיה מנציגי הנתבעת להשיב להן את התשלום ששולם בגין הרכיבה, אולם אלה סירבו.
גם פניות טלפוניות שנעשו לאחר מכן לא נענו ואף לא פניות בכתב.
רק כאשר הועלה הנושא בפני המועצה לצרכנות זכתה התובעת לתגובה, במסגרתה הודתה הנתבעת במפורש כי כסף לא הושב, אך נטען כי נמסר כרטיס זיכוי כלשהו.
התובעת מצהירה כי לא קיבלה כל זיכוי מהנתבעת ובתיק תצהירים מאותן חברות שותפות לטיול וגם בפיהן טענה זהה.
התובעת עותרת לחייב את הנתבעת להשיב לה סך של 570 ש"ח - מלוא עלות השירותים שרכשה, וכן סך של 12,000 ש"ח בגין עוגמת נפש כתוצאה מהשירות הלקוי שניתן לה כצרכנית, בזבוז זמן כסף וטרדה במשך שנתיים שלמות של פניות.
התובעת הבהירה כי תביעה זו אינה כוללת נזקי גוף שנגרמו לה באירוע הנ"ל בעניינם, כך טענה, עתידה היא להגיש תביעה נפרדת.
לתביעה צורפו תכתובות בין הצדדים וכן מכתבים מאת המועצה הישראלית לצרכנות.
טענות הנתבעת
הנתבעת ביקשה לדחות את התביעה.
הנתבעת מאשרת כי אכן התובעת הגיעה עם חברותיה לחווה ושילמה עבור טיול טרקטורונים ורכיבה על סוסים. במהלך הטיול בטרקטורונים התלוננה התובעת על כאב בכתף ובשל כך הוחזרו המטיילות לחווה.
בזמן ההמתנה לאמבולנס שיפנה את התובעת, קיבלה אחת מחברותיה של התובעת, בהסכמתה, שובר זיכוי חתום על ידי מנהל החברה לפעילות רכיבה ל- 3 סוסים בשווי של כ - 400 ש"ח. השובר ניתן על ידי המדריך יאיר שגב, והובהר כי הוא תקף לכל מועד שיתואם מראש ואף ניתן להעבירו לכל אחד.
לאחר מספר חודשים פנתה התובעת טלפונית לנתבעת, הציגה את עצמה, וביקשה החזר כספי של 240 ש"ח. התובעת הסכימה לבקשה, אולם ביקשה מנגד כי יושב לה שובר הזיכוי שקיבלה אחת מהחברות.
נוכח העובדה שהשובר לא הושב, גם כספים לא הוחזרו.
דיון והכרעה
תחילה אציין כי לא מצאתי שיש ליתן משקל לתצהירי העדות שמסרו חברותיה של התובעת ומנגד אף לא למכתבו של המדריך מר יאיר שגב המנוסח כתצהיר. שכן איש מהם לא התייצב בבית המשפט לצרוך חקירה על דבריו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
