- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"ק 58163-12-14
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות קריות |
58163-12-14
9.7.2015 |
|
בפני הרשם בכיר: נדים מורני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: פאידה סאלם |
נתבעים: 1. מרדכי בנימין בע"מ ח.פ. 511904435 2. מגדל חב' לביטוח בע"מ ח.פ. 520004896 |
| פסק דין | |
|
1.ביום 23/3/14 נהגה התובעת ברכבה מסוג שברולט אופטרה שנת 2005, מ.ר 65-637-59 באזור צומת קרית אתא, לפני צומת גילעם לכיוון שפרעם. באותה העת נהג הנתבע ברכבו משאית 43 טון מ.ר 57-113-00 באותו הכיוון.
2.לטענת התובעת, לפני הרמזור היא נהגה במסלול הימני של הכביש וכאשר המשיכה בנסיעתה סטה רכב הנתבע אשר נהג במסלול השמאלי והיה בסמוך אליה, אל המסלול הימני בו נהגה ופגע ברכבה.
3.התובעת טוענת כי בזמן שהבחינה כי רכב הנתבע סטה לכיוונה, פנתה גם היא ימינה בכדי להימלט ולמנוע פגיעה חמורה יותר. לטענתה למשאית יש ברזל בולט בחלק הקדמי שהוא אשר פגע ברכבה.
4.לטענת התובעת נהג המשאית לא שם לב לפגיעתו ולא שמע את הצפצופים שלה לעצור לכן המשיכה התובעת בנסיעתה אחר המשאית עד אשר פנה שמאלה לשטח חקלאי ששם עבד בעבודות בכביש.
5.לטענת התובעת, לאחר שעצרו את רכבם, התובעת אמרה לנתבע כי פגע ברכבה ואילו הנתבע לא ידע על מה היא מדברת ושאל מתי זה קרה. לאחר מכן התובעת הראתה לנתבע את כתמי הצבע הכחול של רכבה על העמוד הבולט בצד ימין של המשאית.
6.הנתבע קרה לעובד מהחברה שלו, אשר תיווך בין השניים. הם החליפו פרטים והעובד נתן לתובעת את מספר הטלפון של האחראי בחברה והסביר שחברת הביטוח שלה צריכה לדבר איתו.
7.התובעת צירפה לכתב התביעה חוות דעת שמאי מיום 27/3/14 שהעריך את הנזק ברכבה בסך של 4,484 ₪, בו צוין שווי משוערך של הרכב 17,000 ₪, שכ"ט שמאי על סך 800 ₪ וכן חשבונית מס ממוסך אלאמנה בטמרה על סך 4,484 ₪.
8.התובעת טוענת שתיקנה את הרכב במוסך בטמרה, והיא נתנה למוסך שיק לביטחון עד אשר תקבל את הכסף מחברת הביטוח של הנתבע.
9.הנתבע 1 מתכחש לכל טענות התובעת וטוען כי הוא נסע במסלול הימני ואילו התובעת ניסתה לעקוף אותו מימין בשולי הדרך, לפני הצומת ופגעה ברכבו. לטענתו נסע עוד לפני כן בנתיב הימני משום שהסתובב בכיכר שהייתה לפני הצומת ואין ביכולתו להסתובב עם משאית כה גדולה כשהוא בנתיב השמאלי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
