אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פרקליטות מחוז מרכז נ' גל-עוז ואח'

פרקליטות מחוז מרכז נ' גל-עוז ואח'

תאריך פרסום : 02/01/2018 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום רמלה
20784-11-13
28/12/2017
בפני השופט:
הישאם אבו שחאדה

- נגד -
המאשימה:
מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז מרכז
עו"ד מוניר ברהום
הנאשמים:
1. כרמל גל-עוז
2. יקיר קידר

עו"ד אורית חיון
גזר דין

לגבי הנאשמים 1 ו-2

 

 

א. כתב האישום ותמצית הכרעת דין

 

1.כנגד שלושה נאשמים, כרמל גל- עוז (להלן: כרמל), יקיר קידר (להלן: יקיר) ו-שחר שריר (להלן: שחר) הוגש כתב אישום אשר מייחס להם עבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות לפי סעיפים 380 ו-382(א) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: חוק העונשין).

 

2.על פי עובדות כתב האישום, שלושת הנאשמים שימשו כסוהרי ביטחון בבית סוהר "מר"ש – מג"ן" (להלן: בית הסוהר). ביום 29.1.12 בשעה 22:06 או בסמוך לכך, הובהל האסיר עיסא דענא (להלן: עיסא) לחדר המיון בבית החולים אסף הרופא (להלן: חדר המיון) בעקבות התקף אפילפסיה קשה כשהוא מלווה בצוות סוהרים, אשר כלל את הנאשמים ואת מפקד הכוח, הסוהר נזיה ג'ריפאת (להלן: נזיה).

 

3.באותו מועד בשעה 23:00 או בסמוך לכך, התעורר עיסא מתרדמתו כשרגלו קשורה למיטתו באזיק וביקש לעשן סיגריה ולחזור לבית הסוהר. נזיה הסביר לעיסא כי עליו להיבדק על ידי רופא טרם שחרורו, ובתגובה החל עיסא להרים את קולו ולצעוק. כרמל הורה לאסיר להירגע, שאם לא כך ייאלץ לכבול את ידיו. או אז, ניבל עיסא את פיו לעבר כרמל ואמר: "אתה יכול לכבול את הזין שלי", החל להשתולל והכה באגרופו בחזהו של כרמל וכן בעט בפניו של יקיר.

 

4.בעקבות כך, התנפל כרמל על עיסא והחל להכותו בפניו בסטירות ובאגרופים. יקיר התנפל אף הוא על עיסא והיכה אותו מספר פעמים בפניו, לרבות באמצעות האזיקים שהיו אותה עת בידו. כמו כן, שחר הכה את האסיר בבטנו במכת אגרוף. במקביל נתן מפקד הכוח נזיה הוראה לכבול את ידיו של עיסא למיטה וידיו נכבלו.

 

5.עקב תקיפתו, נגרמו לעיסא המטומה מסביב לעין ימין, המטומה בלחמית העין, נפיחות סביב עין שמאל, סימן שפשוף בקרקפת וחתך מדמם בלחי והוא נזקק לטיפול רפואי. במעשיהם המתוארים לעיל, נטען בכתב האישום כי שלושת הנאשמים חרגו מסמכותם כדין והפעילו כוח שאיננו סביר כלפי עיסא, ובכך תקפו בחבורה את עיסא וגרמו לו לחבלה של ממש.

 

6. בהכרעת הדין מיום 15.12.2016 הורשעו כרמל ויקיר בעבירה שיוחסה להם בכתב האישום ובעוד ששחר זוכה. בהכרעת הדין נקבע שעובדות כתב האישום שהובא לעיל אכן הוכחו על ידי המאשימה, אך נקבעו גם הנתונים הבאים:

א. לאור העובדה שעיסא תקף את כרמל ואת יקיר, ניתנה הוראה על ידי נזיה מפקד הכח, לכבול את ידיו של עיסא (פסקה 24 להכרעת הדין).

ב. ההוראה של נזיה לכבול את ידיו של עיסא לצורך השתלטות עליו ומניעת המשך תקיפתם של הסוהרים שנכחו במקום, היא הוראה שניתנה כדין. מדובר בהוראה שנתנה "אור ירוק" לכרמל, יקיר ושחר לעשות שימוש "בכח סביר" על מנת להשיג את ה-"מטרה" בדבר איזוק ידיו של עיסא כדי למנוע המשך תקיפתם של הנאשמים ולשם השלטת סדר (פסקה 25 להכרעת הדין).

ג. בפסקה 46(ד) להכרעת הדין נאמרו הדברים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ