חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"פ 1967-09 משטרת רחובות-שלוחת תביעות נ' אידן

תאריך פרסום : 20/11/2014 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רחובות
1967-09
03/11/2014
בפני השופטת:
אפרת פינק

- נגד -
מבקש:
אליהו אידן
המשיבה:
משטרת רחובות-שלוחת תביעות
החלטה
 

 

הנאשם מבקש כי יערך תסקיר מבחן בעניינו טרם הטיעון לעונש, וזאת על מנת לבחון הליך שיקומי. לטענתו, יש בתסקיר כדי לתרום לבית המשפט לקבל את התמונה המלאה אודות הסיכויים לחזרתו של המבקש למוטב.

 

התביעה מתנגדת לבקשה. לטענתה, הנאשם בחר לנהל הוכחות ולא הודה בביצוע העבירה בה הורשע. מכאן, כי אין הליך שיקום אינו רלוונטי לנאשם. בנוסף טענה, כי יש בעריכת תסקיר כדי להביא לדחייה מיותרת בסיום התיק והכבדה על שירות המבחן.

 

הנאשם אכן בחר לנהל הוכחות, אולם זוכה מעבירה אחת, אשר יוחסה לו בכתב האישום. בסופו של יום הורשע הנאשם בעבירה אחת של איומים. הנאשם אמנם לא הודה בפניי בביצוע העבירה, אולם יש להניח כי אם עומד הוא על עריכת תסקיר בעניינו, הרי יש בדעתו לקחת אחריות על ביצוע העבירה שבה הורשע.

איני סבורה, שלאחר ניהול הוכחות סגורה הדרך בפני נאשם להודות ולקבל אחריות על העבירה שבה הורשע. אינני סבורה גם שלא ניתן לבחון אפיק שיקומי, אם בחר נאשם לנהל הוכחות.

 

רעיון התשובה קנה לו אחיזה בהלכה היהודית.

בהקשר זה כתב לפני כאלף שנים רב האי גאון, ראש ישיבת פומבדיתא, באחת מתשובותיו, את הדברים האלה:

"שורת הדין שאין לך דבר שעומד בפני התשובה, אלא כל השבים שהקב"ה יודע כי נתחרטו על מה שעברו מן הכיעור וכי שמו אל לבם שלא ישובו עוד לכמוהו, הוא מוחל להם; ובני-אדם, אף על פי שאינן יודעין הנסתרות ואין להם אלא הנגלות, כשעבר זמן הרבה ואין נראה עליו לא בגלוי ולא בסתר דבר שלא כהוגן והלב מאמין בו כי חזר - מקבלין אותו'".

 

אין אני קובעת בשלב זה, כי הנאשם אכן חזר בתשובה, ואם חזר, מה ערך יש לתת לתשובתו לענין גזר דינו, אלא שהשתכנעתי כי יש בתסקיר שירות המבחן כדי לסייע לבית המשפט בגזר הדין.

 

לאחר שהסתבר במהלך הדיון, כי שירות המבחן כבר מכיר את הנאשם, יש להניח כי ניתן לערוך תסקיר בעניינו תוך זמן קצר, באופן יחסי, ובאופן שלא יוביל לדחיית סיום התיק יתר על המידה.

 

לאור האמור, ידחה מועד הטיעון לעונש ליום 27.1.15 בשעה 08:30.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ