חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 39058-01-14 דה סטייט בנק אוף אינדיה נ' סמרט דיאמונד אינטרפרייזס בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 19/05/2015 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
39058-01-14
18/01/2015
בפני הרשמת:
שלומית יעקובוביץ

- נגד -
המבקש(הנתבע 3):
אבנר אברהם שנור
עו"ד ד. קורצוויל
המשיב(התובע)משיבים פורמליים(נתבעים 1-2):
1. דה סטייט בנק אוף אינדיה א. אייכל
2. סמרט דיאמונד אינטרפרייזס בע"מ
3. דידיה שטיין

עו"ד ד. קורצוויל
החלטה

1.מונחת לפני בקשה למתן רשות להתגונן שהגיש המבקש (להלן: "הנתבע 3") בהתייחס לתביעה בסדר דין מקוצר שהוגשה כנגדו על ידי המשיב (להלן: "התובע") לתשלום סך של לתשלום סך של 3,888,590.77$ (סכום התביעה עודכן בהמשך והועמד על סך של 2,721,243.27$) מכוח ערבותו לחובות חברת סמרט דיאמונד אינטרפרייזס בע"מ (להלן: "החברה"), היא הנתבעת 1, אשר עיסוקה מסחר ביהלומים.

2.ראשיתם של דברים, כמו גם אחריתם, בחשבון מט"ח שניהלה החברה אצל התובע, במסגרתו העמיד לה האחרון, מעת לעת, מסגרות אשראי כנגד בטוחות וביניהן שטרי יצוא בשלבי גביה ופיקדון בסך של 10% ממסגרת האשראי.

על פי הנטען בכתב התביעה נוכח סירובה של החברה לחתום על מסמכי חידוש מסגרת האשראי והפרותיה את ההסכמים עם התובע, באו הצדדים בדברים לגבי אופן תשלום חובה של החברה והוסכם כי זו תציג בפני התובע מדי חודש רשימת מלאי יהלומים שבבעלותה, כדי להניח את דעתו שיש בידה מלאי המספיק לכיסוי החוב, אלא שלא עמדה בהתחייבותה זו, מה גם שערך היהלומים שהיו בבעלותה "ירד בצורה דרסטית ללא הפחתה מקבילה" בגובה החוב, זאת חרף הפקדות שביצעה על מנת להקטין חבותה, אך "אלו לא היו מספיקות ו/או סדורות".

בהינתן האמור לעיל ומשהתברר לתובע על יסוד מעקב המנוהל על ידו (באמצעות שטרי היצוא שהופקדו בידו) כי החברה ייצאה יהלומים בסך כולל של 21.5 מיליון דולר, בגינם לא הועבר כל תשלום לחשבונה, העמידה את ייתרת החוב בחשבון לפירעון ומכאן התביעה.

תמצית טענות הנתבע 3

3.הנתבע 3 סומך עתירתו למתן רשות להתגונן על מספר טענות, להן אדרש בהרחבה בהמשך –

א.הפטר לפי סעיף 6(א) לחוק הערבות, תשכ"ז – 1967 (להלן: "חוק הערבות");

ב.הפטר לפי סעיף 6(ב) לחוק הערבות;

ג.הפטר ממלוא הערבות על בסיס אנלוגיה להוראות סעיף 6 לחוק הערבות;

ד.רשלנות בגינה חב התובע פיצוי למבקש העולה על סכום התביעה;

ה.הפרת חובות חקוקות בגינה חב התובע פיצוי למבקש העולה על סכום התביעה;

ו.תנאים מקפחים בחוזה אחיד;

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ