חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תא"ק 24410-02-14 מיסאן גרופ (2008) בע"מ נ' א.עמית ושות חברה לבניין ופיתוח בע"מ

תאריך פרסום : 25/08/2015 | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום חיפה
24410-02-14
20/08/2015
בפני הרשמת הבכירה :
גילה ספרא - ברנע

- נגד -
מבקשת:
א.עמית ושות חברה לבניין ופיתוח בע"מ
משיבה:
מיסאן גרופ (2008) בע"מ
החלטה
 

 

בעניין: בקשה למחיקת כותרת

 

המשיבה הגישה נגד המבקשת תביעה בסדר דין מקוצר לפי חוזה ביניהן מיום 9/8/11.

 

המבקש עתרה למחיקת הכותרת בטענה לפיה כתב התביעה נתמך בהסכם וחשבון סופי בלבד, שהינו מסמך חד צדדי, שערכה התובעת, כי בהסכם נקבע כי התשלום יהיה על פי מדידות, וכי התובעת לא הציגה ראיות לכמויות.

 

המשיבה הגיבה וטענה כי אין מחלוקת על קיום החוזה בין הצדדים, לפיו שילמה המבקשת את הסכום 255,000 ₪, ועל כן לא יכולה להיות לה טענה לעניין ההתחייבות, וכי אם חולקת הנתבעת על הסכום, עליה להעלות את טענותיה בבקשת רשות להתגונן.

 

המבקשת הגיש תגובה לתגובה, ובה טענה כי החשבון הסופי לא נערך לפי ההסכם, וכי אין ראשית ראייה לסכום התביעה.

 

לאחר שקראתי את כתבי הטענות, אני דוחה את הבקשה שבנדון.

 

הדרישות מתביעה בסדר דין מקוצר הינן שתיים: ראשית ראייה בכתב להתחייבות וסכום קצוב.

 

אין חולק כי בין הצדדים נכרת הסכם מחייב, בו נקבעו מחירי העבודות השונות, מועדי התשלום, הוסכם כי החיוב יהיה לפי מדידה בפועל ונקבעו התנאים לתשלום. העובדה שהמבקשת שילמה סכומים משמעותיים לפי ההסכם, משתיקה אותה מכל טענה בדבר קיומה של ראשית ראייה להתחייבות מפורשת.

 

הדרישה השניה הינה כי הסכום יהיה קצוב. החשבון המפורט, שנערך ע"י המשיבה, מעיד על סכום קצוב במובן שאינו דורש שומה או הערכה, אלא חישוב אריתמטי (כמות כפול מחיר), ואין באי ההסכמה על זכאות המשיבה לתשלום, כדי לשלול את כשירותה להתברר בסדר דין מקוצר: "כפירתו של הנתבע בפרט זה או אחר של החשבון תהיה טעונה בירור בשעת הדיון (אם תינתן רשות להתגונן) אך איננה פוסלת את התביעה מלהידון בסדר דין מקוצר" (ד. בר אופיר, "סדר דין מקוצר בהלכה הפסוקה", מהדורה תשיעית, עמ' 187).

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ