- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תא"מ 27445-10-15 א' ואח' נ' בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום ירושלים |
27445-10-15
20.2.2017 |
|
בפני השופטת: מרים ליפשיץ-פריבס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. ז.א. 2. ע.א. עו"ד י' וינוגרד |
הנתבע: בנק הפועלים בע"מ |
| פסק דין | |
1.בפני תביעה כספית בעילה חוזית עקב מחדל של הנתבע באי העברת יתרת הכספים בחשבון המתנהל אצל הנתבע, שהיה חשבון משותף שלהן עם אימם המנוחה.
2. פסק הדין יינתן בתמציתיות משהוגשה התביעה בסדר דין מהיר.
ניהול ההליך:
3.עובר לישיבה המקדמית, נתנה החלטה ביום 21/04/16 לפיה הוצע לנתבע לאפשר לתובעות למשוך מחשבון הבנק נשוא התביעה (להלן – "החשבון") את הסכום שאינו שנוי במחלוקת שהיה מצוי בחשבון בסך של 68,000 ₪ משהוצג לנתבע (להלן-"הבנק") צו ירושה של אמם של התובעות (להלן-"האם"; "המנוחה"). לאחר שהוגשה עמדת הנתבע הוריתי לבנק בהחלטתי מיום 04/07/16 על העברת היתרה בחשבון עליה הוא הודיע בסך של 68,121.82 ₪ לידי התובעות באמצעות בא כוחן.
4.עניינה של התביעה הוא בסירוב של הבנק לדרישתה של התובעת 1 , בעלים במשותף עם המנוחה בחשבון, להעביר אליה את הכספים שנותרו בחשבון , כולם ו/או מחציתם, לאחר פטירת המנוחה, אלא בכפוף ולאחר הצגת צו ירושה כמו גם חתימה על כתב שיפוי.
טענות הצדדים:
5. טוענות התובעות כי הבנק, הפר את התחייבויותיו כלפיהן או כלפי מי מהן בדרישתו המיותרת וחסרות בסיס משפטי, להצגת צו ירושה של המנוחה , שהלכה לבית עולמה ביום 24/11/14.
די היה בחתימתן על מסמך לפיו יוצהר כי הן היורשות היחידות ועל התחייבותן לשפות את הבנק אם תבוא דרישה או תביעה ממנו בגין העברת כספים בחשבון לידיהן.
ההתעקשות של הבנק להצגת צו ירושה הייתה לריק וגרמה להן הוצאות מיותרות הואיל ועיזבון המנוחה כלל רק את הכספים בחשבון, הא ותו לא.
6.יתירה מכך, היה על הבנק להעביר לתובעת 1 על אתר, ולו גם 50% מהכספים בחשבון בהיותה בעלים משותף עם המנוחה ואת היתרה, היה עליו להעביר בחלוקה שווה בין התובעות. הבנק, אף התמהמה ולא השיב כלל לפניותיהן אליו על מנת לייתר את הוצאת צו הירושה. לפיכך, הן נאלצו להגיש בקשה לצו ירושה מה שהיה כרוך בהוצאות בסך של 4,500 ₪.
צו ירושה ניתן ביום 13/08/15 ועותק ממנו הומצא לבנק ביום 28/08/15 בעוד הן הוטרחו בשנית להעביר לבנק יפויי כוח לבא כוחן ולמלא טפסים כתהאי להעברת הכספים בחשבון.
מכאן התביעה להעברת יתרת הכספים בחשבון שנטען כי סכומם לא ידוע וכן את הוצאותיהם בסך כולל של 75,000 ש"ח.
7. בהחלטתי מיום 21.04.16 התרתי לתובעות לתקן את כתב התביעה , בהוספת רכיב תביעה בסעיף 14 לכתב התביעה, בגין ריבית פיגורים הנהוגה בבנק הנעה בין 12-16% לשנה לתקופה ממועד הדרישה הראשונה של הכספים (ת/1) מיום 1.03.15.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
