- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"צ 59233-11-14 רייף נ' בנק לאומי לישראל בע"מ ואח'
|
רע"צ בית משפט השלום כפר סבא |
59233-11-14
4.2.2015 |
|
בפני השופטת, סגנית הנשיאה: רחל קרלינסקי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: ערן דב רייף |
המשיבים: 1. בנק לאומי לישראל בע"מ 2. חיה גזנדה |
| החלטה | |
1.בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל מיום 20.11.14 שבמסגרתה הורתה על שחרור המבקש מתפקידו ככונס נכסים.
רקע
2.המשיב 1 פתח כנגד המשיבה 2 בשנת 1998 תיק הוצאה לפועל למימוש משכנתא הרשומה לטובתו על דירת מגוריה ברחוב עין גדי 14 בגבעתיים (להלן: "הדירה"). המשיבה 2 משכנה את הדירה להבטחת פירעון חוב הלוואות של הלווים כלפי המשיב 1.
3.המבקש מונה ככונס נכסים והחל בפעולות בתיק ההוצאה לפועל. לאחר צו פינוי ראשון, פנו הלווים למשיב 1 ע"מ להסדיר את החוב אך לא עמדו בכך, ולכן חודשו ההליכים. הדבר חזר על עצמו פעם נוספת עד שהדירה פונתה ע"י המשיבה 2 והועמדה למכירה.
4.המשיבה 2 פנתה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב בתביעה שבמסגרתה הגיעו הצדדים להסדר. ביום 5.2.2001 ניתן תוקף של פסק דין להסדר פשרה שנערך (יום קודם לכן) בין הצדדים, לפיו המשיב 1 לא יפעל למימוש הדירה אלא אך ורק לאחר 120 שנה של האחרונה (להלן: "הסכם אריכות חיים"). עוד נקבע בהסכם, כי גם אם הלווים יפרו את התחייבויותיהם, המשיב 1 יהיה רשאי לפעול כנגדם, אולם לא יהיה רשאי לפעול כנגד המשיבה 2 או בהליכי מימוש הדירה עד לתום אריכות חייה.
5.המבקש הגיש לרשמת ההוצאה לפועל את דו"ח הכונס מיום 19.11.14, ובו תיאר שהמשיבה 2 מתגוררת בדירה, והחוב בתיק ההוצאה לפועל הותאם. עוד צוין כי המשיב 1 אינו מעונין לסגור את התיק או לפעול לביטול מינויו של כונס הנכסים, הואיל ואינו מעונין, שכן בבוא העת יאלץ להתחיל את הליך המימוש מחדש, לרבות מציאת היורשים ומסירת האזהרה לידיהם.
6.הרשמת בהחלטה נשוא הבקשה שלפניי קבעה כי התיק שנפתח כאמור בשנת 98, מצוי בחוסר מעש, לנוכח ההסדר מול המשיבה 2, ואילו כונס הנכסים התמנה למימוש נכס ולא לשם מעקב הסדרים. בהעדר תועלת וצורך בהמשך כהונת הכונס, הורתה הרשמת, מתוקף סמכותה על פי סעיף 60 (ג) לחוק ההוצאה לפועל, על שחרור הכונס מתפקידו. הרשמת פנתה בהחלטתה אף למשיב 1 ע"מ שיתן הסבר וטעם להותרת התיק כפעיל.
7.הבקשה הועברה לתגובת המשיבה 2, וזו שלחה מכתב שבו הותירה את העניין לשיקול דעת ביהמ"ש.
המבקש הבהיר בתגובותיו לתיק כי בקשת הרשות ערעור נסובה אך בשאלת שחרורו מתפקידו, כשהמשיב 1 טרם מסר הודעתו לרשמת בדבר הצורך בהותרת התיק פעיל במצבו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
