- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רע"צ 33534-07-15 רייך נ' כרטיסי אשראי לישראל בע"מ
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
33534-07-15
10.9.2015 |
|
בפני השופט: עמית משה סובל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: רפאל רייך |
המשיבה: כרטיסי אשראי לישראל בע"מ |
| פסק דין | |
1.המבקש, החייב בתיק הוצל"פ 01-12719-03-0, מבקש רשות ערעור על החלטותיו של כב' רשם ההוצל"פ עמית גולן, מתאריכים 13.5.15, 7.6.15 שניתנו במסגרת בקשה למתן צו תשלומים.
ב"כ המשיבה טוען בתגובתו כי הבר"ע הוגשה באיחור וללא בקשה להארכת מועד ועל כן, דינה להידחות על הסף.
המבקש טען כי ההחלטה השנייה קיבל בתאריך 7.7.15 וגם אם נכונה הטענה הרי ברור שהבר"ע המתייחסת להחלטה מיום 13.5.15 הוגשה באיחור וללא בקשה להארכת מועד, ולכן לכאורה דינה להדחות על הסף.
2.מהנימוקים המפורטים בהחלטה הראשונה הורה הרשם הנכבד על צו תשלומים בסך 2,000 ₪ לחודש.
המבקש לא ערער על ההחלטה אלא הגיש בקשה לעיון חוזר, בה הבהיר כי החזר החובות בסך 4,500 ₪ הינו תשלומי משכנתא וכן הבהיר הצורך בהחזקת שני כלי רכב בשל היותה של אשתו נכה המוגבלת בניידות והרכב האחד משמש אותה, והרכב השני משמש אותו לעבודה.
3.שתי ההחלטות של הרשם קשורות זו בזו ומשלימות האחת את השנייה ולכן החלטתי לדון בבר"ע לגופו בהתייחס לשתי ההחלטות.
החלטות הרשם ניתנו על בסיס שאלון שהגיש ומבלי שהמבקש נחקר.
דא עקא, שטוען המבקש שעל בסיס אותו שאלון ניתן כנגדו בתיק הוצל"פ 01-66412-99-2 צו תשלומים ע"ס 200 ₪ לחודש וברור כי שתי ההחלטות שבתיקים השונים המתבססות על אותם נתונים והקובעות צו תשלומים שהאחד אינו מתיישב עם השני, יוצר מצב בלתי סביר ובלתי תקין בעליל, ואינני קובע איזה צו תשלומים ראוי ונכון יותר.
4.דומני כי חסרים פרטים ומידע כדי ליתן צו תשלומים שישקף כראוי את יכולתו של המבקש כגון הצורך בשני רכבים למרות הנכות של האשה והצורך ברכב עבודה ויש לשקול האם לא ניתן להסתפק ברכב אחד.
כמו כן, יש לברר את היקף החזר ההלוואה לחברת המימון של הרכב וכן את הכנסתו המדוייקת של המבקש שכן נרשם סכום של 7,500 ₪ ובמקום אחר 6,250 ₪.
5.על פני הדברים למבקש הוצאות מיותרות שעליו לבטלן או לצמצמן כל עוד לא פרע את חובותיו כגון הוצאות ביגוד ובידור, טלוויזיה וכבלים, מנוי למועדון ולתאטרון, מסעדות וכרטיסי אשראי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
