מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קעדאן נ' בן עזרי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קעדאן נ' בן עזרי

תאריך פרסום : 17/07/2013 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חדרה
1258-11-12
07/07/2013
בפני השופט:
רקפת סגל מוהר

- נגד -
התובע:
מוסטפה קעדאן
הנתבע:
יוסף בן עזרי
פסק-דין

פסק דין

הצדדים לתביעה זו מכירים זה את זה על רקע עבודה משותפת בשיפוץ גנים בפרדס חנה במהלך קיץ 2012.

בתחילת חודש אוקטובר 2012, סיכמו ביניהם השניים כי התובע יבצע עבור בנו של הנתבע עבודות אינסטלציה שונות במסגרת שיפוץ מבנה של מסעדה קיימת בצומת כרכור.

בכתב תביעתו טוען התובע כי עלות העבודה (ללא חומרים) סוכמה בינו לבין הנתבע בסכום של 17,339 ₪ כולל מע"מ "במסמך שנכתב בין השניים" ואשר צורף לכתב התביעה וסומן "נספח א'", ואילו הנתבע טוען כי מדובר היה בסיכום על סכום של 10,000 ₪ אשר אמור היה לכלול הרכבת ברזים וכלים סניטריים וכדבריו: "נקודת מים שאינסטלטור עושה הוא אף פעם לא עושה ללא הרכבת כלים סניטריים, הסכום שקובעים כולל הרכבת כלים סניטריים, הרכבת ברזים, סיפונים וכך זה נהוג". לטענת הנתבע הוא מעולם קודם לכן לא ראה את המסמך עליו מסתמך התובע בתביעתו.

התובע מוסיף וטוען כי במהלך ביצוע העבודה שילם לו התובע בהזדמנויות שונות סך כולל של 5,000 ₪ ומאז מסרב הוא להשלים את התשלום על אף שביום 10.10.12 הסתיימה העבודה לשביעות רצונו של הנתבע שערך בדיקה במקום.

הנתבע, המאשר כי במהלך העבודה שילם לתובע סך של 5,000 ₪ טוען כי לא השלים את התשלום מכיוון שהתובע שאמור היה להגיע פעם נוספת באמצע נובמבר לשם הרכבת הכלים הסניטרים והברזים, לא עשה כן.

בעדותו בפני בבית המשפט, נשמעה גרסת התובע אחרת.

כאן, טען הוא כי עלות העבודה סוכמה בינו לבין הנתבע בעל פה - "400 ₪ לכל נקודה

לא כולל הרכבת כלים סניטריים" וכי רק בסיומה הוא ניגש אל הנתבע עם המסמך

"נספח א'" ודרש תשלום, אלא שהנתבע "השפיל אותו לפני כולם" כינה אותו בכינויי

גנאי, קילל אותו והתלונן על ליקויים בעבודה.

את האופן בו הסתיימו חילוקי דעות אלה ביניהם תיאר התובע כך: "בסוף בקשתי

להגיע בפשרה ואז במהלך העבודה במסעדה הוא לקח אותי גם לעבודה בגנים.

כשסיימתי את העבודה ורציתי להגיש לו חשבון, הוא הסכים לשלם רק לפי מה שהוא

רוצה לפי המחירון דקל. למשל אמר לי שהוא מוכן לשלם לי על האסלה 150 שקל.

עברנו על כל העבודה שעשיתי, אמר מה הוא מוכן לשלם ורשם את המכתב הזה בכתב

ידו שמצורף לכתב התביעה ומסומן באות ג'".

לשאלות הנתבע הטוען כאמור כי לא ראה את המסמך "נספח א" עד להגשת התביעה,

השיב התובע: "כשהיית בחו"ל ניגשתי לחנות שלך בפרדס חנה והגשתי את החשבון לאשתך או לפקידה או למישהי שהיתה שם בחנות" וחזר על הטענה שאחרי הריב שהיה ביניהם הודיע לו הנתבע כי הוא יקבע כמה ישלם לו.

הנתבע עמד על גרסתו לפיה הסכום עליו סוכם היה 10,000 ₪ (לאחר שהתובע עשה לו הנחה של 700 ₪ שכן עלות העבודה הוערכה תחילה ב- 10,700 ₪) והסתמך בעניין זה על מסמך הנושא את הכותרת "סיכום" אשר צורף גם על ידי התובע לכתב התביעה וסומן "נספח ג'".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ