חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 2029-05 גולדשמיד נ' זיו ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי ירושלים
2029-05
29.6.2015
בפני השופט:
כרמי מוסק

- נגד -
החייב:
אהרון גולדשמיד
המשיבים:
1. זהבית זיו
2. ראובן קליין
3. דורון לנגה (נאמן)
4. כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים
5. בנק דיסקונט לישראל בע"מ
6. דיל שוהם בע"מ

החלטה
 

 

1.לפניי בקשת החייב, הנתמכת על ידי הנאמן, ליתן לו הפטר, וזאת לאחר שהגיע להסדר עם נושיו.

 

2.כעולה מבקשת החייב והנאמן, החייב פעל במרץ לאחר שההליך בוטל ביום 5.2.15, פנה לנושיו וקיבל הסכמתם להצעתו להסדר.

 

3.יתר על כן, החייב פנה לבית המשפט וקיבל רשות להגיע להסדר עם נושיו, חרף ביטול ההליך. החייב פעל על פי מצוות בית המשפט ופנה לנושיו. במקביל, נעתר בית המשפט והורה על עיכוב ביצוע ההחלטה בדבר ביטול הליך הפש"ר.

 

4.לאחר כל זאת נתנו עשרה מתוך חמישה עשר נושי החייב הסכמתם להסדר. שני נושים השאירו את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט; נושה אחד לא הגיב ובהתאם להחלטתי הוא ייראה כמסכים להסדר; נושה נוסף התנגד; והנושה חברת דיל שוהם בע"מ מתנגדת להסדר, אולם התברר כי חברה זו נמצאת בפירוק מזה שנים ארוכות, ומכאן שאין להתנגדותה משקל כלשהו.

 

5.לפיכך עולה, כי שלושה עשר נושים מתוך ארבעה עשר הסכימו להסדר (כאשר דיל שוהם בע"מ אינה נספרת, כאמור). ערך נשייתם של הנושים הוא 95%. לפיכך עולה, כי להצעת ההסדר רוב מניין ורוב ערך.

 

6.הנושה שהתנגד (חברת ש.א. פרומט סחר ושירותים בע"מ) כלל לא התייצב לדיון, והסתפק במשלוח התנגדות כללית.

 

7.במהלך הדיון שהתקיים ביום 24.6.15 תמך הנאמן בהצעת ההסדר ובמתן ההפטר.

 

8.הכנ"ר גם הוא הצטרף לעמדת הנאמן וטען כי יש לראות בראש ובראשונה את טובת הנושים. לאור העובדה כי קיים רוב מניין ורוב ערך מעל ומעבר לנדרש, המליץ הכנ"ר לקבל את ההסדר.

 

9.באת כוח הנושה דיל שוהם בע"מ התנגדה לבקשה, אולם לטעמי לנושה זה אין כל מעמד מאחר שחברה זו נמצאת בהליך פירוק מרצון מאז 14.12.05, מונה לחברה מפרק והחברה קיימה אסיפה סופית ביום 7.3.06 בה התבקש חיסול החברה. עוד עולה, כי החברה טרם נמחקה או חוסלה מטעם טכני, היינו חובות אגרות שטרם הוסדרו כלפי רשם החברות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>