תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
16281-09-09
07/07/2012
|
בפני השופט:
יסכה רוטנברג
|
- נגד - |
התובע:
יוסף פרנטה
|
הנתבע:
1. רונן אציל 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
התביעה יסודה בנזקים שנגרמו לקטנוע התובע בתאונה נשוא התביעה. לטענת התובע הוא החנה את הקטנוע לפני הבית, ורכב הנתבעים נסע לאחור ופגע בקטנוע החונה. לטענת הנתבעים, רכבם לא פגע בקטנוע, והקטנוע נפל ללא קשר לרכבם.
העידו בפני התובע, אשתו והנתבע 1, והוגשו מסמכים ותמונות. בתום שמיעת העדויות, נתנו הצדדים הסכמתם למתן פסק דין לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד – 1984, ללא נימוקים. בחנתי את העדויות והמסמכים. הגעתי למסקנה שאין מקום למתן פסק דין על דרך הפשרה, מאחר ומלוא האחריות לתאונה רובצת על הנתבעים. הצדדים וויתרו על הנמקה, ואציין רק שלאחר שבחנתי את העדויות, הגעתי למסקנה שיש להעדיף את עדויות התובע ואשתו, מהן יש להסיק שרכב הנתבעים נסע לאחור ופגע בקטנוע. על כן, האחריות לתאונה רובצת על הנתבעים.
לאור האמור ישלמו הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, לתובע סך של 6,371 ₪ צמוד ונושא ריבית מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל ובתוספת אגרת משפט כפי ששולמה, שכר העדה כפי שנפסק, ושכ"ט עו"ד בסך 1,200 ₪. התשלום יבוצע בתוך 30 יום מהיום.
המזכירות מתבקשת לשלוח לצדדים עותק מפסק הדין.
ניתן היום, י"ז תמוז תשע"ב, 07 יולי 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת