ע"ת
בית הדין הצבאי לערעורים
|
162-07
23/01/2008
|
בפני שופט:
אל"ם דורון פיילס
|
- נגד - |
המערער:
סמ"ר אלירן אוזנה עו"ד רס"ן מרק פרי
|
המשיב:
התובע הצבאי הראשי עו"ד סרן יונתן קיוול
|
פסק דין |
פ ס ק - ד י ן
1. המערער הורשע, בבית הדין המחוזי, על פי הודאתו, בעבירה שמהותה נסיעה אחורנית, לפי תקנה 45(1) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, וסעיף 38(2) לפקודת התעבורה [נוסח חדש]. עניינה של העבירה בכך שהמערער נסע אחורנית ללא מכוון, כשמראות כלי הרכב אינן מכוונות ופגע במשאית אשר חנתה מאחוריו. לשני כלי הרכב נגרם בעקבות כך נזק שערכו כ-5335 ש"ח.
2. בית הדין קמא הטיל על המערער שישה חודשי פסילת רישיונות בפועל, פסילה מותנית וכן 1500 ש"ח קנס.
3. המערער ביקש, בערעור, להקל בעונשו.
4. טרם דיון הודיעו הצדדים, בכתב, כי נתגבש ביניהם הסדר טיעון, שבמסגרתו יתבקש בית הדין לערעורים להעמיד את רכיב הפסילה בפועל על שלושה חודשים ואת הקנס על 200 ש"ח. ברקע ההסדר עמדו, כמפורט בהודעת הצדדים, מידת רשלנותו הנמוכה של המערער, היקפו המתון יחסית של הנזק, השיהוי הרב בהגשת כתב האישום ונסיבותיו האישיות של המערער.
5.בשים לב לטעמים דלעיל מצאתי הסכמה זו סבירה ואני רואה לכבדה.
6. הערעור מתקבל, אפוא. חלף הפסילה בפועל שהטיל בית הדין קמא מוטלים על המערער שלושה (3) חודשי פסילה מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה צבאי ואזרחי, בפועל. מניינם מיום שיפקיד המערער את רישיונותיו. חלף הקנס שהטילה הערכאה קמא מוטלים 200 ש"ח קנס שישולמו עד יום 1/3/08, שאם לא כן ייאסר המערער למשך יומיים. הפסילה המותנית שהטיל בית הדין קמא תעמוד בעינה.
ניתן היום, י"ז בשבט התשס"ח, 23 בינואר 2008, בלשכה ויועבר לצדדים על ידי קצינת בית הדין.
דורון פיילס, אל"ם
שופט בית הדין הצבאי ל ע ר ע ו ר י ם
חתימת המגיה: _________________ העתק נאמן למקור