חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 5508-07

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
5508-07
17.5.2013
בפני :
רמזי חדיד

- נגד -
:
1. עיזבון המנוח רני חארב ז"ל
2. שאהב חארב
3. הנא חארב

עו"ד חיים קינן
:
1. . מדינת ישראל - משרד הבריאות
2. . שירותי בריאות כללית - מרכז רפואי העמק - התחנה לייעוץ גנטי

עו"ד גב' רינת גיל / עו"ד טל בוקשטיין
פסק-דין

מבוא ועובדות מוסכמות:

1.         בפניי תביעה נזיקית בעילה של רשלנות רפואית במהלך מעקב הריון של תובעת מס' 3 (להלן: "התובעת").

2.         תובעים מס' 2-3 הם בני דודים מדרגה ראשונה, נשואים זה לזו ובעבר נולדו להם שני ילדים בריאים לאחר הריונות רגילים.

3.         לתובעת אחות תאומה והיא נשואה לאחיו של תובע מס' 2. ביום 1.4.97 נולד לבני הזוג הנ"ל בן, סמיר שמו (להלן: "סמיר"), כשהוא סבל ממחלה מטבולית קשה. סמיר נפטר בגיל 5 שנים לערך. במהלך חייו הקצרים סבל סמיר ז"ל, בין היתר, מליקויי שמיעה וראייה.

4.         התובעת נכנסה להריון שלישי ובמהלכו היא היתה במעקב בתחנה לבריאות המשפחה של משרד הבריאות בכפר מגוריה, מג'אר (להלן: ''תחנת טיפת חלב''). במסגרת מעקב ההיריון הנ"ל ביקרה התובעת בראשונה בתחנת טיפת חלב ביום 2.2.01 כאשר היתה בשבוע ה- 12 להריונה. בהמשך ביקרה התובעת בתחנת טיפת חלב במספר הזדמנויות שונות וזאת ביום 16.2.01, 21.3.01, 20.4.01, 23.4.01, 3.6.01, 8.6.01, 9.7.01, 12.7.01 ו-13.8.01.

            יודגש כי במהלך ההיריון תובעים מס' 1-2 לא ידעו מהי מחלתו של סמיר ז"ל.

5.         להלן עיקר תיעוד מעקב ההיריון נשוא התביעה כעולה מרישומי תחנת טיפת חלב ותיעוד רפואי נוסף שהוגש במסגרת התביעה:

-          ביום 16.2.01 נבדקה התובעת על ידי אחות תחנת טיפת חלב, גב' היאם קרוואני (להלן: "האחות") אשר רשמה כי באותו יום התובעת ביצעה בדיקת אולטרסאונד וכן קבעה לה תור בקופת חולים לסקירת מערכות. כן רשמה האחות כי סמיר סובל מליקויי שמיעה, ראייה וסוכרת ותובעים מס' 2-3 הינם בני דודים מדרגה ראשונה.

-          ביום 21.3.01 נבדקה התובעת על ידי האחות אשר הפנתה אותה לביצוע בדיקת חלבון עוברי במסגרת קופת חולים. תוצאות הבדיקה הנ"ל לא הגיעו לתחנה והם מעולם לא אותרו, זאת על אף ניסיונות צוות התחנה לאתרם (בין התובעים לבין צד ג' מחלוקת באם אכן ביצעה התובעת בדיקת חלבון עוברי, ועל כך בהמשך).

-          ביום 5.4.01 ביצעה התובעת סקירת מערכות.

-          האחות הפנתה תובעים מס' 2-3 לקבלת ייעוץ גנטי וזאת לאור קרבת המשפחה ביניהם, כמו גם המידע שמסרה התובעת, לפיו, סמיר הינו "חירש-אילם". ביום 22.4.01, בהיות התובעת בשבוע ה-23 להריונה, פנו בני הזוג לקבלת ייעוץ גנטי במכון לגנטיקה של בית חולים העמק בעפולה (להלן: "המכון הגנטי" ו- "הייעוץ הגנטי" בהתאם ).  הייעוץ הגנטי בוצע על ידי היועצת הגנטית גב' לילך פלד-פרץ (להלן: "היועצת הגנטית") וכן מנהלת המכון הגנטי, פרופ' סתוית שלו (להלן: "פרופ' שלו"). ממצאי הייעוץ הגנטי, ואשר תוכנם יפורט בהמשך, נשלחו על ידי המכון הגנטי במכתב מיום 22.4.10 המופנה הן לרופא המטפל בתחנת טיפת חלב והן לרופא המשפחה, והוא אכן התקבל בתחנה.

-          ביום 23.4.01 נבדקה התובעת על ידי רופא תחנת טיפת חלב, ד"ר ליובה ליכטמן (להלן: "ד"ר ליכטמן") אשר רשמה בכרטיסה הרפואי כי סקירת המערכות מיום 5.4.01 היתה תקינה והומלץ על מעקב מדדי וחדרי מוח בחלוף שמונה שבועות. כן רשמה ד"ר ליכטמן כי התובעת ביצעה בדיקת תבחין משולש (הכוללת בדיקת חלבון עוברי).

-          ביום 8.6.01 נבדקה התובעת על ידי רופא תחנת טיפת חלב, ד"ר חיים רוטברט (להלן: "ד"ר רוטברט"), אשר רשם בכרטיסה הרפואי כי יש לברר תוצאות בדיקת תבחין משולש.

-          ביום 15.6.01 עברה התובעת במסגרת קופת חולים בדיקת אולטרסאונד לצורך מעקב גדילה וחדרי מוח של העובר וממצאי הבדיקה היו תקינים.

-          ביום 12.7.01 נבדקה התובעת על ידי ד"ר ליכטמן אשר רשמה בכרטיסה הרפואי כי יש לברר תוצאות בדיקת תבחין משולש וכן לעקוב אחר תנועות עובר. כמו כן,  ד"ר ליכטמן הפנתה את התובעת לבדיקת אולטרסאונד נוספת לבירור מצג העובר ומדדים.

-          ביום 3.8.01 עברה התובעת במסגרת קופת חולים בדיקת אולטרסאונד לבירור מצג עובר ומדדים שלא היו בה ממצאים מיוחדים.

-          ביום 13.8.01 נבדקה התובעת על ידי האחות אשר רשמה בכרטיסה הרפואי כי בדיקת אולטרסאונד היתה תקינה.

-          ביום 18.8.01 נרשם בכרטיס הרפואי של התובעת כי היא הוזמנה לביקורת בתחנת טיפת חלב ולא הופיעה.

6.         הייעוץ הגנטי בוצע מבלי שהיה ברשות תובעים מס' 2-3 תיעוד רפואי כלשהו ובמהלכו נשאלו בני הזוג ביחס לקשרים המשפחתיים ביניהם, בעיות רפואיות וכן לעניין מחלתו של סמיר. כמו כן, כדי לקבל מידע נוסף אודות מצבו של סמיר, פנה המכון הגנטי מיוזמתו לפרופ' מנדל מבית חולים רמב"ם, שם טופל סמיר (להלן: "פרופ' מנדל"), וקיבל מידע משלים אודותיו. במסגרת הייעוץ הגנטי שורטט עץ משפחה וכן התקיימה שיחה עם תובעים מס' 2-3, במהלכה הוסבר להם על תוצאות הייעוץ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>