- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסיקת הוצאות לטובת אוצר המדינה בגין הגשת בקשות חוזרות ונשנות לבית המשפט למשפחה
|
בש"א בית משפט לעניני משפחה הקריות |
3293-08
10.9.2008 |
|
בפני : אספרנצה אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: א.ב. עו"ד X |
: א.ש. עו"ד Y |
| החלטה | |
זו בקשה - "בקשה בהולה ביותר לביטול מזונות הבת הבגירה באופן מיידי", שהוגשה ביום 04/09/08 והינה החמישית במספר באותו עניין.
הכל יודעים כי ההליכים סביב הגירושין הינם רבים, הן בשל היסוד הנפשי הדומיננטי והן עקב המגוון הרב של המחלוקות שבין הצדדים, כאשר כל נושא צריך להיות נידון בנפרד (ראה גם תקנה 257 רישא לתקסד"א).
בסכסוך זה נקט המבקש בהגשת מספר רב ועודף של בקשות באותו עניין - הפחתת מזונות של הבת שסיימה את שירותה הצבאי.
מאחר, ולאחרונה מרבים, עורכי הדין לנקוט בטקטיקה של הצפת בית המשפט בבקשות חוזרות ונשנות שכותרתן משתנה - "בקשה לעיון חוזר"; "תגובה להחלטה"; "בקשה להבהרת החלטה" ועוד כיד הדמיון הטובה אך תוכנן הוא אחד ותכליתן ברורה - להפוך ו/או לשנות החלטה משום שאחד הצדדים אינו שבע רצון מתוכנה.
אדגיש מס' דברים לב"כ הצדדים בתיק זה ולאלה האחרים העוסקים במלאכה (והקשה יש לומר), שכן בדעתי, מכאן ולהבא, לשקול חיוב בהוצאות ואף הוצאות לדוגמא.
ואלה העובדות בענייננו:
מתוך תסקיר פ. הסעד הגב' ע.ה. מיום 27/07/08, עולה:
"מדובר בבני זוג, הורים לשלושה ילדים, הנשואים זל"ז 25 שנה, מזה כשנה מנהלים בני הזוג דיונים והליכים משפטיים בעניין גירושין כשהם מתקשים להגיע להסכמות בעיקר בנושאים של חלוקת רכוש וכספים משותפים. כל אחד חווה את האחר כמי שמנסה להתיש אותו בתביעות כספיות, בלתי אפשריות ובלתי צודקות, מה שיוצר אווירה קשה של מתח ועוינות..."
את הבקשה הראשונה הגיש המבקש ביום 08/07/08, בבשא 2533/08 וכותרתה - "בקשה להפסקת החיוב במזונות הילדים והשבת כספי המזונות ששולמו לידי המבקש".
בסעיף 35 לה טוען המבקש: "לחילופין יתבקש בית המשפט לעדכן המזונות מחודש 9/2008, שכן הבת החיילת, .ר., מסיימת את שרותה הצבאי הסדיר בצה"ל. מצ"ב אישור על שירות סדיר".
בית משפט הורה לצד שכנגד להגיש תגובתו לבקשה תוך קציבת מועד.
ביום (01/09/08) מגישה המשיבה את תגובתה.
באותו יום, מגיש המבקש את בקשתו השניה (יום 01/09/08) וכותרתה - "בקשה דחופה למתן החלטה בהעדר תגובת המשיבה".
בסעיף 3 לה חוזר וטוען המבקש: " ... שכן הבת החיילת משתחררת מצה"ל ממש בימים אלו, וכן הוכח בבקשה למעלה מכל ספק סביר שהמשיבה חוסכת מדי חודש בחודשו את כל כספי המזונות אותם משלם המבקש " (ההדגשות במקור -א.א.).
לאחר שבית המשפט בחן החומר שבפניו, לרבות הבקשה והתגובה, ניתנה החלטה, ביום 02/09/08 כי הבקשה תשמע בישיבה הקרובה.
ברם, המבקש אשר ביקש להפוך את ההחלטה על פיה, הגיש למחרת (02/09/08) את פנייתו השלישית, כותרתה - "תגובת המבקש לתגובת המשיבה".
בסעיף 4 לה חוזר וטוען המבקש: "... לחילופין יתבקש בית המשפט, לאור הודאת המשיבה, לעדכן סכום המזונות, לאור שחרורה של הבת החיילת מצה"ל, ולאור הודאת המשיבה כי חלק מדמי המזונות משמשים לה לחיסכון".
ביני לביני שקלתי האם יש לחייב המבקש בהוצאות, אולם בסופו של יום ניתנה, ביום 02/09/08, החלטת בית משפט כדלקמן:
"לאחר שניתנה החלטתי כי הבקשה תשמע בישיבה הקרובה, הועלתה אלי "תגובת המבקש לתגובת המשיבה".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
