מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני נ' מדינת ישראל - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלוני נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 15/07/2018 | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון ירושלים בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים
5307-17
12/07/2018
בפני הרכב השופטים:
1. ח' מלצר- המשנה לנשיאה
2. י' עמית
3. י' אלרון


- נגד -
המערער:
פלוני
עו"ד דוד ברהום
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד נגה בן סידי
פסק דין

  

השופט י' אלרון:

 

  1. לפנינו ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים בת"פ 16567-01-16 (השופטת ר' פרידמן-פלדמן) מיום 21.5.2017, בגדרו השית בית משפט קמא על המערער עונש של 11.5 שנות מאסר בפועל בגין העבירות בהן הורשע.   

 

          כמו כן, הופעלו 6 חודשי מאסר מותנים, אשר היו תלויים ועומדים נגד המערער בגין הרשעתו בת"פ 14130-11-13, באופן שיהא עליו לרצות 12 שנות מאסר בפועל.

 

          עוד גזר בית משפט קמא על המערער 8 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים לבל יעבור כל עבירת אלימות מסוג פשע, ופיצוי למתלוננת בסך של 25,000 ש"ח.

 

העובדות הצריכות לעניין

 

  1. המערער הורשע על פי הודאתו בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק או חוק העונשין); בעבירה של החזקת סכין לפי סעיף 186 לחוק; בעבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק; ובשיבוש מהלכי משפט לפי סעיף 244 לחוק.

 

  1. כעולה מעובדות כתב האישום המתוקן בשנית, המערער נשוי למתלוננת מזה מספר שנים. מספר ימים עובר ליום 28.12.2015 עזבה המתלוננת את בית הורי המערער בX, בו התגוררה עם המערער, ועברה להתגורר עם הוריה במחנה הפליטים Z. ביום 27.12.2015 שוחחה המתלוננת עם המערער ואמרה לו כי בכוונתה להתגרש ממנו. עוד באותו היום שוחח המערער עם המתלוננת והטיח בפניה כי היא בוגדת בו, ולפיכך בכוונתו להשחית את פניה.

 

          ביום 28.12.2015, בסמוך לשעה 1:00 לפנות בוקר, טלפן המערער אל המתלוננת ששהתה בבית הוריה, ואמר לה כי "מצפה לה הפתעה ממנו", כלשונו של כתב האישום. כשעה לאחר מכן, נכנס המערער בחשאי אל בית הורי המתלוננת, ניגש אל המתלוננת בעודה ישנה, והחל לחתוך אותה חתכים ארוכים בפניה ובראשה באמצעות סכין חדה שהיתה בידו. המערער המשיך וחתך את אוזנה של המתלוננת, כך שחלק מאפרכסת המתלוננת נתלשה.

 

למחרת האירוע המתואר, שוחח המערער עם אחיה של המתלוננת וביקש ממנו להורות למתלוננת לספר שהיא ראתה אדם אחר אשר דקר אותה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ