עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
45949-06-15
30/11/2015
|
בפני השופטת:
נאוה בן אור
|
- נגד - |
העותר:
ראמי נופי עו"ד ראני רושרוש
|
המשיבה:
רשות האוכלוסין ההגירה ומעברי הגבול עו"ד לינה סאלם
|
פסק דין |
בעתירה שלפניי מבקש העותר כי אורה לרשות האוכלוסין וההגירה להעניק לו היתר להעסקת 15 עובדים פלסטינים, המומחים לסיתות ולגילוף אבן, במפעלו שבישראל.
1.לטענת העותר, פנה ללשכת התעסוקה שבאזור מגוריו וביקש להזמין עובדים ישראלים בתחום האמור. נאמר לו כי אין במחשבי הלשכה תחום עיסוק כזה וכי אין באפשרותה להציע עובדים מומחים בו. הלשכה שלחה לו עובדים ישראלים חסרי מיומנות והוא נאלץ להפסיק את עבודתם.
במקביל להגשת הבקשה ללשכת התעסוקה, הגיש העותר בקשה להזמנת עובדים פלסטינים. בקשתו נדחתה בנימוק שהדיווח שהתקבל מלשכת התעסוקה מלמד כי הופנו אליו 10 דורשי עבודה ישראלים.
בעתירה, שהוגשה תחילה לבית המשפט לעניינים מנהליים בנצרת והועברה לבית משפט זה מטעמי סמכות מקומית, נטען, כי המדובר בהחלטה שרירותית וחסרת סבירות.
2. לאחר שהוריתי על הגשת כתב תשובה, הודיעה ב"כ המשיבה כי המשיבה מבקשת לשוב ולבחון את עמדתה וליתן החלטה חדשה בעניינו של העותר. ההודעה האמורה הוגשה ימים ספורים לפני המועד שנקבע לדיון לאחר שקיבלה את הסכמת ב"כ העותר להגיש את כתב התשובה באיחור. לפיכך קיימתי את הדיון במועד שנקבע לו.
במהלך הדיון הסבירה ב"כ המשיבה כי כשעיינה בעתירה ראתה כי קיימת אי בהירות ביחס לשאלה האם נבחנה בקשתו של העותר לעובדים מומחים בתחום סיתות וגילוף אבן או שמא טעה בעל הסמכות לחשוב שהעותר ביקש עובדים בלתי מקצועיים בתחום האמור. לאור הבהרה זו אפשרתי למשיבה לשוב ולדון בבקשתו של העותר מחדש תוך שקילת מכלול הנתונים. עוד הוריתי בהחלטה מ- 16.9.15, בהסכמת הצדדים, כי ככל שיהיה צורך בכך, יוגש כתב תשובה עד 1.11.15 וב"כ העותר יוכל להתייחס אליו על דרך של הוספת טענות בעל פה במהלך הדיון הבא, שנקבע ל- 2.11.15.
3. ב- 29.10.15 פנתה ב"כ המשיבה בבקשה להורות על מחיקת העתירה, לאחר שעניינו של העותר נידון מחדש והוחלט להקצות לו היתר להעסקת עובד פלסטיני אחד. המשיבה לא הגישה כתב תשובה, וב"כ העותר עמד על קיום הדיון בעתירה. בדיון שהתקיים חזר ב"כ העותר על טענותיו ובסופו של הדיון הוריתי לב"כ המשיבה להגיש כתב תשובה מלווה בתצהיר, על מנת שניתן יהיה להעמיד את התשתית העובדתית על יסודות ברורים.
לאחר הגשת כתב התשובה הודיע ב"כ העותר כי הוא מעוניין לקיים דיון נוסף בעל פה, וזה התקיים ב- 23.11.15.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת