- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"מ 12122-11-13 אלבו ואח' נ' מדינת ישראל - ועדת ערר מחוזית ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
12122-11-13
31.7.2014 |
|
בפני השופטת: יעל וילנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרים: 1. יעקב אלבו 2. תמר אלבו עו"ד ערן בלום |
המשיבים: 1. מדינת ישראל - ועדת ערר מחוזית 2. הועדה המקומית לתכנון ובניה מעלה הגליל 3. טלי צרפתי 4. יוסף צרפתי עו"ד אלעד חן – פרקליטות מחוז חיפה אזרחי עו"ד גב' ענת באור-פרל עו"ד שלמה צרפתי |
| פסק דין | |
בפניי עתירה כנגד החלטת ועדת הערר המחוזית - מחוז חיפה (להלן: "ועדת הערר") מיום 01.10.2013 (להלן: "ההחלטה"), לפיה נקבע כי אין מניעה להעניק למשיבים היתר בנייה להכשרת בנייה לא חוקית שבוצעה על ידם, אף שכנגד בנייה זו תלוי ועומד צו הריסה שהוצא נגד המשיבים על ידי בית המשפט המחוזי בחיפה בפסק דינו מיום 23.10.2007.
העותרים טוענים כי ועדת הערר אינה מוסמכת לתת החלטה העומדת בניגוד לפסק הדין, ועל כן עותרים הם לביטול ההחלטה.
רקע
-
העתירה וכל ההליכים שקדמו לה נוגעים לבית המשיבים 3 ו-4 (להלן – "המשיבים") הנמצא בישוב שלומי, בשכונת שלומית, רחוב הסנונית 13, במקרקעין הידועים כגוש 18214 חלקה 44 מגרש 27 (להלן: "המבנה" או "בית המשיבים"). העותרים מתגוררים בבית סמוך כאשר שני הבתים חולקים גבול משותף.
-
המשיבים בנו את ביתם בצמוד לבית העותרים בחריגה משמעותית מהיתר הבנייה ומתכנית ג/6071 (להלן: "התכנית הישנה"), היא התכנית שהייתה בתוקף בעת בניית המבנה, ואף חרגו בגובה המותר על פי התכנית הישנה, ובתוך כך הסתירו את הנוף הנשקף מדירת העותרים, השמש והאוויר (להלן – "חריגות הבנייה"). חריגות בנייה אלה שמשו כר נרחב להתדיינות משפטית בין הצדדים שהתפרשה על פני העשור האחרון. אציין כי במהלך השנים הוצאו כנגד המשיבים מספר צווי הריסה לחריגות האמורות אשר לא קוימו בידיהם ואף לא נאכפו בידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה מעלה הגליל, היא המשיבה 2 (להלן: "הוועדה המקומית").
3.לצורך הדיון בעתירה, אין מקום להידרש לכל ההליכים השונים שהתנהלו בין הצדדים, ואסתפק בסקירה קצרה של העובדות הנדרשות להכרעה בלבד.
השתלשלות העניינים בקצרה
4.במסגרת ההליכים המשפטיים שהתנהלו בין הצדדים, ניתן ביום 25.04.2006. פסק דינו של בית משפט השלום בת.א 8585/04, בתביעה שהגישו העותרים כנגד המשיבים בגין הנזקים שנגרמו להם כתוצאה מחריגות הבנייה. בית המשפט השלום קיבל את התביעה והורה למשיבים להרוס חלקים נרחבים מדירתם (להלן - "צו ההריסה"). המשיבים הגישו ערעור על פסק דין זה לבית המשפט המחוזי בחיפה (ע"א 3405/06). ביום 23.10.2007 ניתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי במסגרתו צומצם צו ההריסה רק לקומה השנייה של בית המשיבים (להלן: "פסק הדין").
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
