עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
11254-06-15
07/06/2015
|
בפני השופט:
רון שפירא - סגן נשיא
|
- נגד - |
העותרים:
1. אובן נגר 2. שירלי גונגוב
|
המשיב:
משרד הפנים
|
החלטה |
עניינה של עתירה זו בהסדרת מעמדה של העותרת 2 בישראל, מכוח קשר זוגי נטען עם העותר 1, שהוא אזרח ישראל. יחד עם העתירה הוגשה גם בקשה למתן צו ארעי וצו ביניים, אשר יאסור את הרחקת העותרת מישראל.
מעיון בעתירה עולה כי העותרים טוענים לקשר זוגי מתמשך לאורך שנים. בקשתם נדחתה, ובערר שנדחה על ידי מנהל לשכת רשות האוכלוסין בחדרה צוין כי לא הוצגו הוכחות לקיום משק בית משותף, כגון תמונות לחיים משותפים וכיוצ"ב. עוד נקבע באותה החלטה כי העותרת 2 הייתה עובדת סיעודית אשר למעט יציאה לחופשה בסופי שבוע הייתה כל הזמן אצל המטופלת, וכן צוין ששני בני הזוג מוגדרים כאנשים הנשואים לאדם אחר. אלא שלפחות העותר 1 טוען בעתירתו כי הוא אדם גרוש, וכן טוען כי לא ניתנה לו ההזדמנות להציג ראיות מתאימות.
בנסיבות אלו, אני מורה כדלקמן:
ככל שהדבר נוגע לבקשה למתן צו ביניים – לא מצאתי צורך ליתן צו ביניים. עם זאת אני מורה כי ככל שיוחלט על הרחקת העותרת 2 מהארץ, תימסר על כך הודעה לעותרים באמצעות בא כוחם, לפחות 21 ימים קודם לנקיטת הליכים לביצוע ההרחקה, ובפרק זמן זה יוכלו העותרים לפנות בבקשה לבית המשפט.
ככל שהדבר נוגע לעתירה עצמה – המשיב ישקול האם יש מקום לאפשר לעותרים להמציא לרשות האוכלוסין, הן תיעוד לעניין הגירושין של העותר 1 (יצוין כי לא ברור האם העותרת 2 רשומה כנשואה בארץ מוצאה) והן תצלומים או כל תיעוד אחר לעניין קשר זוגי, כך שניתן יהיה לבחון את בקשתם. המשיב יודיע עמדתו לעניין זה לבית המשפט עד לא יאוחר מיום 30.6.15.
ככל שיוסכם על בחינה מחודשת של עניינם של העותרים, כי אז ממילא העתירה תתייתר. ככל שלא יוסכם, כי אז יגיש המשיב תגובה לעתירה עד לא יאוחר מיום 30.7.15.
התיק יובא לעיוני למעקב ביום 5.8.15, ולאחר עיון בתגובה ייקבעו מועדי וסדרי דיון בעתירה.
לעת הזו ובטרם קבלת התגובה, לא מצאתי מקום לקבוע דיון במעמד הצדדים.
על ב"כ העותרים להמציא עותק מכתבי הטענות, ביחד עם החלטה זו, לידי המשיב באמצעות פרקליטות אזרחית ומנהלית מחוז חיפה, עד לא יאוחר מיום 10.6.15.