עת"א
בית המשפט המחוזי נצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
60807-06-15
02/09/2015
|
בפני השופט:
יוסף בן-חמו
|
- נגד - |
העותר:
אברהים גברין
|
המשיבים:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל 3. פרקליטות מחוז צפון- פלילי
|
החלטה |
בפני עתירת אסיר בשני עניינים: האחד, קבלת טיפול רפואי והשני אי שילובו בסבב חופשות.
טיפול רפואי :
העותר טוען כי הוא זקוק לטיפול רפואי בעיניו ומבקש כי תינתן החלטה המורה להעניק לו את הטיפול הרפואי. לטענתו, פניותיו בעניין הטיפול הרפואי לא נשאו תוצאות. לאחרונה חלה החמרה במצב הראיה. העותר סובל מזה מס' שנים מגלקומה, אך הוא זוכה ליחס מזלזל בעניין הטיפול הרפואי.
בדיון שנערך טען העותר כי הוא נלקח לבדיקה בבית החולים זיו בצפת, אך לא נמסרו לו שום תוצאות והוא אינו מקבל כל טיפול.
חופשות:
העותר טוען כי הגיש בקשה להשתלב בסבב חופשות לאחר שעמד בתנאי הסף אך בקשתו נענתה בשלילה. הוא מופלה לרעה לעומת אסירים אחרים.
כתב התשובה :
לעניין העתירה בנושא הטיפול הרפואי הפנתה ב"כ המשיבים לכתב התשובה לפיו, בניגוד לטענתו, נבדק העותר על ידי מומחה עיניים ביום 11/6/15. ביום 30/6/15 הופנה העותר לבדיקת שדה ראיה. לאחר הבדיקה הומלץ על המשך טיפול בטיפות עיניים והומלץ על המשך מעקב בעוד 3 חודשים. ביום 21/7/15 נבדק העותר על ידי רופא עיניים שהמליץ על המשך טיפול. הרופא לא מצא צורך בהפניה נוספת לבית החולים. על פי עמדת הרופא, אין החמרה במצב הבריאותי. העותר מטופל כראוי ומצבו הרפואי נותר כפי שהוא.
מתשובתם של המשיבים עולה כי פניותיו של העותר בנושא הרפואי זכו להתייחסות ולמענה. העותר נבדק על ידי מומחים ונקבע לו טיפול רפואי מתאים.
כיוון שכך, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת הגורמים המוסמכים ואני דוחה את העתירה בעניין הטיפול הרפואי.
לעניין חופשות, ביקשה ב"כ המשיבים שהות להגיש תשובה משלימה. בתגובה המשלימה צוין כי אכן העותר הגיש עתירה נוספת, נפרדת, שעניינה חופשות וכי העתירה נקבעה לדיון ליום 13/10/15. לצורך מתן תשובה נדרשת עמדת גורמים שונים, חלקם חיצוניים לשב"ס. על כן, ביקשה ב"כ המשיבים שהמשך הדיון בעניין העתירה לחופשות יתקיים במועד שנקבע – 13/10/15.
העותר הגיש תגובה ובה העלה טענות נגד המשיבים וביקש שלא תינתן כל החלטה בעניין החופשות בטרם יינתן לו כתב תשובה.
העותר חזר וטען לגבי פגיעה בזכויותיו בעניין הטיפול הרפואי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת