חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 34990-10-11

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
34990-10-11
20.9.2015
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר

- נגד -
תובע:
פונגנרין אנומט
עו"ד ר. אידלביץ'
נתבעים:
1. שחר אריה
2. אובי אריה

עו"ד ג. אבני
פסק דין
 

 

לפניי תביעה של עובד זר בענף החקלאות, במסגרתה הוא תובע פיצויי פיטורים, הפרשי שכר עבודה לפי שכר מינימום, גמול שעות נוספות, גמול עבודה במנוחה השבועית, ותשלומים נוספים בגין עבודתו אצל הנתבעים 1 ו-2 (להלן: "הנתבעים").

 

העובדות לענייננו:

  1. הנתבעים, מר שחר אריה ומר אהרון פהימפור, הינם אחים אשר מנהלים יחד משק חקלאי לגידול ירקות במושב אחיטוב.

  2. התובע, מר פונגנרין אנומט, אזרח תאילנד, עבד במשקם של הנתבעים החל מיום 1.7.07 ועד לחודש אוגוסט 2011.

  3. אין חולק כי בחודש אוגוסט 2011 הודיע הנתבע 2 לתובע כי בכוונתו לנייד אותו למעסיק במושב אחר.

    לטענת התובע, בחודש יולי 2011 החליט יחד עם חבריו להפגין במשך יום אחד במחאה על תנאי העסקתם במסגרתם, בין היתר, לא שולם להם לטענתו שכר מינימום. לטענתו להפגנה זו הגיעו נציגי משרדים ממשלתיים, נציגי איגוד העובדים "כוח לעובדים", ונציגי עמותת קו לעובד. לטענתו, בעקבות כך, ביום 11.8.11 הודיע לו הנתבע 2 כי ביום 14.8.11 (יום ראשון) יעבור למעסיק אחר, מבלי שהסביר לו למי והיכן. לטענתו, ביום 13.8.11 (יום שבת) נכנסו הנתבעים לקראוון שלו והסבירו לו שהוא עוזב את המושב וההסעה מחכה לו בחוץ. לטענתו, לקח במהירות את התיק שכבר הוכנס לתא המטען, וברח מהמקום מחשש שיפגעו בו.

    לטענת הנתבעים, התובע הביע את הסכמתו לניוד. לטענתם, למרות עובדה זאת, הרי שיום לאחר מכן נטש את עבודתו ללא הודעה על כך למי מהנתבעים.

     

    דיון והכרעה:

  4. התובע העיד בעצמו במסגרת עדות מוקדמת מיום 30.5.12. עוד העידו מטעמו מר סאי ג'נסוד- עובד זר שעבד במושב אחיטוב אצל מעסיק אחר. גב' נטע רוזנטל- רכזת תחום חקלאות בעמותת קו לעובד (להלן: "גב' רוזנטל"). מר ניר דינס- עורך דין בהכשרתו דובר שפת תאי, אשר נתבקש לטענתו על ידי איגוד "כוח לעובדים" לעזור להם לאגד עובדים תאילנדים (להלן: "עו"ד דינס").

  5. מטעם הנתבעים העידו הנתבע 2 (להלן: "הנתבע") ; מר ראובן בושארי- חקלאי בעל משק לגידול מלפפונים במושב אחיטוב (להלן: "מר בושארי"); מר רפי ניסים- חקלאי בעל משק לגידול מלפפונים במושב אחיטוב ובעל עסק לציוד חקלאי (להלן: "מר ניסים").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>