סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
7110-11-14
15/10/2015
|
בפני השופטת:
יהודית הופמן
|
- נגד - |
המבקשת:
BERHANE HARAY עו"ד שירלי לוז
|
הנתבע:
סאלח פאדי
|
החלטה |
1.בפניי בקשת עורכת דין שירלי לוז, שאינה צד להליך, (להלן: "המבקשת") לעיון בתיק בית הדין, על כל מסמכיו (להלן: "הבקשה").
2.כפי שעולה מהבקשה, בעקבות פירוק משרד עו"ד רובין – לוז, נטען כי נכנסה לתוקפה ביום 10.11.13 תניית אי תחרות, האוסרת על עו"ד בנימין רובין, אשר שימש בעבר כשותף של המבקשת, להתחרות במבקשת באופן ישיר או עקיף בייצוג לקוחות אריתראים בתחום דיני עבודה.
3.על רקע עובדה זו הגישה המבקשת תביעה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד עו"ד בנימין רובין וכנגד רעייתו, עו"ד רוני רובין, ב"כ התובע בתיק הנוכחי בעילה של סכסוך מסחרי.
טענות הצדדים
4.עיקר טענות המבקשת הינן, כדלקמן:
א.טוענת המבקשת כי עוד בטרם פורק משרד עו"ד רובין-לוז, פתח עו"ד בנימין רובין משרד עו"ד המתחרה במבקשת והציג את רעייתו, המשיבה בתיק דנן, לשמש כפני המשרד על מנת להסוות את מעשיו, תוך ביצוע עוולות מסחריות של גניבת עין, תיאור כוזב, התערבות לא הוגנת וגזל סוד מסחרי. עוד נטען להפרת זכויות היוצרים של המבקשת, במסגרת המסמכים המוגשים ע"י המשיבה לבתי הדין לעבודה (סעיף 3ג לבקשה).
ב.בנסיבות אלה, קיים למבקשת עניין ממשי ומהותי במסמכי התיק דנן והיא מבקשת לעשות בהם שימוש במסגרת התובענה שמתנהלת כנגד עוה"ד בני הזוג רובין.
5.המשיבה, עו"ד רוני רובין, ב"כ התובע בתיק דנן, מתנגדת לבקשה נחרצות ועיקר טענותיה הינן כדלקמן:
א.היעתרות לבקשה תגרום למשיבה נזק רב ובלתי מידתי, ובין השאר תביא לגילוי סודות מסחריים של המשיבה, לרבות רשימת לקוחות. מטעם זה כשלעצמו ומשום שבין המבקשת למשיבה קיימת תחרות עסקית, יש לדחות את הבקשה לגופה.
ב.הבקשה הוגשה בחוסר תום לב מובהק תוך שימוש לרעה בהליכי משפט, שכן כל מטרת הבקשה לפגוע בכבודה של המשיבה ובשם הטוב אותו רכשה בעמל כפיה במהלך עיסוקה כעו"ד.
ג.נטען כי הבקשה הנוכחית הוגשה עוד בטרם הוגש כתב הגנה בתביעת עו"ד לוז נגד עו"ד רובין ובעלה וכי הבקשה מהווה ניסיון "לקצר הליכים" במקום להמתין לשלב גילוי המסמכים באותה תביעה. בנסיבות אלה, לא היה מקום להגיש את הבקשה ולנקוט בהליך בלתי הולם זה, שכן ראוי היה לברר את הבקשה לעיון בתיק דנן במסגרת בקשה לגילוי מסמכים אשר תוגש במסגרת התובענה בבית המשפט המחוזי.
ד.הבקשה בלתי מידתית ובלתי סבירה. בקשות דומות הוגשו במאות תיקים המתנהלים בבית הדין לעבודה. הדבר מטיל נטל בלתי סביר, בין השאר, בכל הנוגע להקצאת המשאבים הנדרשת לכך, וזאת הן על המשיבה והן על מערכת בתי הדין.
ה.לחילופין, ככל שבית הדין ייעתר לבקשה, מבוקש כי הדבר ייעשה תוך הגבלת היקף העיון, בכפוף לפסיקת הוצאות לטובת המשיבה ותוך הגבלת העיון לכתבי בית דין אשר בהם תמחק המשיבה את הסודות המסחריים והפרטים בהם אין למבקשת כל עניין.
6.הבקשה הועברה לנתבע להמצאת תגובתה לבקשה. הנתבע לא הגישה תגובה.