סע"ש
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
55013-06-15
29/01/2017
|
בפני השופט:
מוסטפא קאסם
|
- נגד - |
התובעת:
בלו ליין טורס בע"מ
|
הנתבעים:
1. בנימין דותן (דהאן) 2. הפניקס - חברה לביטוח בע"מ
|
החלטה |
1.לאחר שעיינתי בבקשת הנתבעת מס' 2, (להלן: "הפניקס"), למשלוח הודעת צד שלישי מיום 27.11.16 ותגובת הצד השלישי (להלן: "מר דותן") מיום 12.12.16 ולאחר שעיינתי בהודעה לצד שלישי שהוגשה ביום 18.1.17, הנני נעתר לבקשה ומורה בזאת על משלוח ההודעה לצד שלישי, וזאת מהנימוקים שלהלן:
א.אין חולק כי הצד השלישי משך את כספי הפיצויים שהופקדו בפוליסה שהתנהלה אצל הפניקס, כאשר לטענת התובעת מדובר במשיכה שלא כדין.
לפיכך, בירור הסוגיה שבמחלוקת, לרבות חובותיהם וזכויותיהם של כלל המעורבים בפרשה, מחייב דיון מאוחד בטענות של התובעת כנגד הנתבעים וכן בטענות של הפניקס כנגד מר דותן.
ב.אין ספק, בשים לב לפסיקת בית המשפט העליון ברע"א 7513/15 מנורה מבטחים נגד פלונית (פס"ד מיום 21.3.16), כי לבית הדין הסמכות העניינית לדון הן בכתב התביעה והן בהודעה לצד שלישי.
ג.התובעת, חברת בלו ליין, הודיעה על הסכמתה למשלוח ההודעה לצד שלישי. חרף העובדה שמשלוח ההודעה לצד שלישי, עלול להביא להתארכות ההליכים ודחיית ישיבת ההוכחות שנקבעה ליום 30.3.17, הנני סבור שיהיה זה נכון כי הסוגיה בכללותה תלובן בהליך אחד.
ד.טרם הוגשו תצהירי העדות הראשית מטעם הצדדים, כך שההליך עוד מצוי בתחילתו.
2.באשר לטענותיו של מר דותן, לרבות אלה שהוזכרו בתגובתו לבקשה למשלוח הודעה לצד שלישי, כולם יתבררו במסגרת ההליך כמקובל.
3.לפיכך, על מר דותן להגיש כתב הגנה להודעה לצד שלישי בתוך 30 יום מהיום.
4.משנתקבלה הבקשה למשלוח הודעה לצד שלישי, המועדים להגשת תצהירי עדות ראשית יהיו כדלקמן:
התובעת תגיש תצהירי עדות ראשית מטעמה עד ליום 29.3.17.
הנתבעת , חברת הפניקס, תגיש תצהירי עדות ראשית מטעמה בתוך 30 יום מיום קבלת תצהירי התובעת, תוך התייחסות גם להודעה לצד שלישי.