חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 49165-06-14 שחאדה אבו עקל נ' מושב בקעות

תאריך פרסום : 09/12/2015 | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
49165-06-14
03/12/2015
בפני השופטת:
יפה שטיין

- נגד -
התובע:
שחאדה אבו עקל
עו"ד בשיר עיסא
הנתבע:
מושב בקעות
עו"ד עודד רוט
החלטה

 

 

1.בהיעדר הודעה אחרת קובע בית הדין את רשימת המוסכמות והפלוגתאות בתיק: מוסכמות: א.הנתבע מחזיק ומנהל בית אריזה וכן כרם לענבי מאכל בבקעת הירדן.

ב.הנתבע לא הוציא לתובע מעולם תלושי שכר. פלוגתאות: א.האם קיימת יריבות בין התובע לנתבע והאם התקיימו ביניהם יחסי עובד ומעביד. לעניין זה, האם נכונה טענת הנתבע כי התובע הועסק על ידי ראיס וכי לא התקיימו בינו לבין התובע יחס עובד ומעבדי כלל. (הצדדים יהיו רשאים להתייחס בתצהיריהם לכלל המבמחנים לעניין קיום או אי קיום יחסי עובד ומעביד, כעולה מכתבי הטענות

ג.ככל שבית הדין יקבע כי התקיימו יחסי עובד ומעביד בין התובע לנתבע : א.– מה היו תנאי השכר, כמה קיבל בפועל, ממתי עד מתי עבד, כמה שעות עבד בכל יום והאם הייתה רציפות בעבודתו.

ב.מהו הדין החל על הצדדים והאם חל הדין הישראלי (או דין אחר – ומהו). ג.לאור פלוגתאות 1 ו-2, האם קיבל התובע את מלוא הזכויות המגיעות כשכר עבודה וכזכויות סוציאליות (חופשה והבראה).

ד.זכאות התובע לפיצוי בגין היעדר תלושים ובגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי שכר, וככל שכן – באיזה שיעור.

ה.נסיבות הפסקת עבודתו של התובע: האם פוטר או התפטר, ובתהאם לכך האם יהיה זכאי לפיצויי פיטורין והודעה מוקדמת, וככל שכן באיזה שיעור.

 

2.הצדדים יגישו את העדויות של בעלי הדין וכל יתר העדים בתצהירים. כל צד יעביר למשנהו העתק מהתצהירים שיוגשו.

3.תצהירי הצדדים יתייחסו לכל אחת מהפלוגתאות שנקבעו, תצהירי עדות הנתבע/ת/ים יתייחסו לכל העובדות שהועלו בתצהירי התביעה.

4.הצדדים יצרפו לתצהיריהם את כל המסמכים אשר הם מבקשים שיהיו בפני ביה"ד. בפרט, יצרפו הצדדים את כל הראיות הנוגעות לתביעה לתמורה בגין עבודה בשעות נוספות, ככל שהיא מהווה חלק מהפלוגתאות בתיק.

5.א.בעל דין שלא מסר פרט בתצהירו, והפרט הוא בתחום ידיעתו האישית, ישקול ביה"ד לראותו כמודה בפרט שמסר לביה"ד בעל הדין שכנגד בעניין הנדון ולעניין זה לא די בהכחשה סתמית.

ב.בעל הדין שלא צרף לתצהיריו מסמך שהיה עליו לצרפו, לא יורשה להביא מסמך

זה בפני ביה"ד בעת הדיון, אף לא בחקירה נגדית של עדי הצד שכנגד, אלא באישור בית הדין על פי שיקול דעתו.

 

6.סדר הבאת התצהירים הוא כדלהלן:

 

א.התובע יגיש את תצהיריו והצירופים לביה"ד וישירות לצד שכנגד תוך 45 יום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ