- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פלונית נ' אר.אי.אס פתרונות בנדל"ן - תיווך חסידים בע"מ
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה חיפה |
44030-02-21
9.5.2024 |
|
בפני השופט הבכיר: אסף הראל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: פלונית עו"ד י' בנלולו |
נתבעת: אר.אי.אס פתרונות בנדל"ן - תיווך חסידים בע"מ עו"ד ר' לוי ועו"ד א' סעדון |
| פסק דין | |
-
התובעת הועסקה על ידי הנתבעת כעובדת שכירה במשך תקופה של כשנה ושלושה חודשים. היא טוענת שפוטרה וכי זכויות כספיות שונות שמגיעות לה מעבודה זו וסיומה לא שולמו לה וכי נפלו פגמים בפיטוריה שבגינם יש לחייב את הנתבעת לשלם לה פיצוי כספי. הנתבעת מכחישה את טענות התובעת ואת זכאותה לסעדים הנתבעים על ידה.
-
על העובדות הבאות לא היתה מחלוקת. התובעת הועסקה על ידי הנתבעת כעובדת שכירה בתפקיד אשת מכירות. תחילת ההעסקה היתה ביום 1.12.19. התובעת היתה עובדת בשכר ושכרה שולם לה לפי תלושי השכר שהנפיקה לה הנתבעת. התובעת ביצעה את עבודתה הן ממשרדי הנתבעת באיזור תעשיה צ.ח.ר. על יד ראש פינה, והן מביתה של התובעת.
-
ביום 7.2.21 שוחחה התובעת, במשרדי הנתבעת, עם עובדת אחרת של הנתבעת בשם אסתר (להלן – אסתר). לטענת מנהלי הנתבעת נודע להם כעבור יום-יומיים כי התובעת אחזה בידיה של אסתר ונענעה אותה על מנת להביע חוסר שביעות רצון של התובעת. התובעת מכחישה כי היה אירוע כזה.
-
בחלוף יום-יומיים לאחר האירוע המיוחס לתובעת מיום 7.2.21, זימנה הנתבעת את התובעת לשיחת בירור במשרדי הנתבעת. בשיחה נכחה התובעת. מטעם הנתבעת נכחו מנכ"ל הנתבעת אלכס ומנהלה הישיר של התובעת זוהר (להלן – אלכס וזוהר בהתאמה). בשיחת הבירור הודיעה הנתבעת לתובעת כי עליה לא להגיע למשרדי הנתבעת וכי עליה לעבוד מהבית. החל מהיום שלאחר שיחת הבירור, לא הגיעה התובעת יותר למשרדי הנתבעת. בפועל, החל מהיום שלאחר שיחת הבירור, לא התחברה התובעת למערכת המקוונת של הנתבעת באופן שמאפשר לבצע עבודה ולא ביצעה עבודה באמצעות אותה מערכת. החל מהיום שלאחר שיחת הבירור, לא ביצעה עוד התובעת עבודה בפועל. הנתבעת לא שילמה לתובעת שכר בגין התקופה שראשיתה מהיום שלאחר שיחת הבירור.
-
במועד כלשהו לאחר שנאמר לתובעת שלא להגיע למשרדי הנתבעת, העלתה התובעת תגובה בפייסבוק שם המליצה על מתחרה של הנתבעת. במהלך תקופת שהותה של התובעת בבית, לאחר שיחת הבירור שנערכה לה, הודיעה התובעת לנתבעת על כוונתה לנקוט כנגד הנתבעת בהליכים משפטיים.
-
ביום 14.2.21 זימנה הנתבעת את התובעת בכתב לשימוע לפני סיום העסקתה (נספח לכתב התביעה). בפועל לא קויימה שיחת שימוע.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
