חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. משרד התמ"ת מחלקה משפטית-עו"ז נ' אברהמי יהושע

תאריך פרסום : 05/09/2010 | גרסת הדפסה
הע"ז
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
1450-08
05/09/2010
בפני השופט:
יהודית הופמן

- נגד -
התובע:
מ.י. משרד התמ"ת מחלקה משפטית-עו"ז
הנתבע:
אברהמי יהושע
הכרעת-דין

בפני

סגנית נשיא, כב' השופטת יהודית הופמן

הכרעת דין

1.נגד הנאשם הוגש כתב אישום בו הואשם בהעסקה שלא כדין של עובד זר, בניגוד לסעיפים 2(א)(1) ו-(4) לחוק עובדים זרים תשנ"א – 1991 (להלן: "חוק עובדים זרים").

2.על פי עובדות כתב האישום, בזמנים הרלוונטיים בוצעו עבודות בנייה בבית מס' 1016 במושב זרחיה, השייך לנאשם (להלן:"האתר").

3.ביום 30/12/04 במסגרת ביקורת שערכו מפקחי משרד התמ"ת, נמצא באתר עובד שעסק בביצוע עבודות בנייה שונות.

4.העובד הינו בעל אשרת עבודה בחקלאות על שם המעסיק "דהן שלמה" (מא/1).

5.הנאשם כפר בעובדות כתב האישום וטען כי מעולם לא העסיק את העובד שנמצא בביתו. לגרסתו, העובד שנמצא בביתו הינו עובד שטחים המועסק במושב זרחיה שנים רבות בעבודות גינון כדין וכי בין השניים קייימת מערכת יחסי ידידות והיכרות רבת שנים. במועד עריכת הביקורת, העובד עבד בכיכר הסמוכה לביתו של הנאשם ובזמן הפסקת האוכל של העובד, הוא ביקש ממנו לעזור לו לנקות את הבטון במרפסת ביתו. בשלב מאוחר הוסיף הנאשם וטען כי ביקש מן העובד לנקות את הבטון בכדי שזה יוכל לשבת במרפסת ולאכול שם.

6.העדות שנשמעה בתיק מטעם התביעה היתה מפי מפקח משרד התמ"ת שערך את הביקורת, מר פרץ עודד. כן הוגשה תעודת עובד ציבור של מר עמי קבילו, רע"ן תעסוקה, המנהל האזרחי לאזור יו"ש(מא/3).

מטעם ההגנה נשמעה עדות הנאשם וכן עדותו של העובד שנמצא באתר, מר שלאלפה עארף.

7.בתום הבאת הראיות סיכמו הצדדים טענותיהם בעל פה.

8.המאשימה טענה כי הנאשם העסיק את העובד, בעבודות בניה ללא היתר, שכן היה רשאי לעבוד בישראל בתחום החקלאות בלבד.

הכרעה:

9.נטל השכנוע מוטל על התביעה. היא נושאת בעול הוכחת האשמה ואין היא יוצאת ידי חובה זו, אלא אם כן יש בחומר הראיות כולו, בין זה הבא מטעמה ובין זה הבא מטעם ההגנה, כדי להוכיח את כל יסודות העבירה נושא כתוב האישום, במידה של למעלה מספק סביר, היינו, מידה גבוהה של הסתברות הגובלת בוודאות, אם כי אינה מגיעה לכלל ודאות מוחלטת.

לאור דברים אלו, עלינו לבחון האם עמדה המאשימה בנטל מעל לכל ספק סביר, להוכיח כי הנאשם ביצע את העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

ראה: יעקב קדמי על הראיות, חלק ג',עמ' 1440,1459 (2004).

זהות העובד

10.על פי עדותו של המפקח עודד פרץ, נתפס בשטח האתר עובד, תושב השטחים כשהוא מבצע עבודות חציבה בביתו של הנאשם. פרטי העובד נרשמו ברשימת העובדים שנערכה על ידי המפקח עודד פרץ (מא/1).

11.המפקח עודד פרץ אישר בעדותו כי היה לעובד היתר כניסה לארץ ורשיון לעבוד בעבודות חקלאות אצל מעסיק בשם שמעון דהן במושב זרחיה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ