ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
7036-08
07/07/2011
|
בפני השופט:
יצחק יצחק
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. מדור תביעות פלילי ת"א
|
הנתבע:
1. חסן עמיר 2. אלקס סלפיתי 3. מחמד חמדאן
|
החלטה,החלטה |
החלטה
דברי עו"ד אבו עמאר מעידים על הגינות רבה, אך גם על ההבנה הפשוטה שהעדות היתה לפני הסניגורים שצילמו את התיק, ומשמעות הדבר שאין כל הפתעה או פגיעה בהגנת הנאשמים.
אני מאשר את הבקשה.
ניתנה והודעה היום ה' תמוז תשע"א, 07/07/2011 במעמד הנוכחים.
יצחק יצחק, שופט
התובעת: הגענו להסדר טיעון, לפיו כתב האישום יתוקן, תימחק עבירת החזקת הסכין, הנאשמים יודו, הנאשמים 2-3 לא יורשעו ויחתמו על התחייבות להימנע מביצוע עבירה, ואילו לגבי נאשם 1 התביעה תעתור להרשעה, מאסר על תנאי והתחייבות, והסניגור יטען להסדר דומה, על פי סעיף 72 (ב).
החלטה
באשר לנאשמים 2-3 הגיעו הצדדים להסכמה לפיה לא יורשעו ותוטל התחייבות.
אין ספק, כי מדובר במקרה שבו מחד אין להקל ראש בהתנהלות הנאשמים, אך מאידך התוצאות של האירועים נשוא כתב האישום היו חמורות מבחינתם.
הנאשמים ספגו מכות נמרצות, ועל כך הוצגו תעודות ותמונות.
ההנחה היא, כי התוצאות הללו השפיעו גם על התביעה בהצגת עמדה כמפורט לעיל.
יצוין, כי אין לחובת נאשמים 2-3 עבר פלילי.
בנסיבות אלה, אני נמנע מהרשעת הנאשמים.
כל נאשם יחתום על התחייבות על סך 1,500 ₪ שלא יעבור על עבירה שעניינה התפרעות במקום ציבורי, וזאת למשך שנה מהיום.
גם בעניינו של נאשם 1 על אף קיומה של הרשעה לחובתו בתחום האלימות, לא מצאתי מקום שלא להחיל עליו את ההסדר שהוצג לגבי נאשמים 2-3.
מדובר בנאשם שהודה במיוחס לו, ואף הוא ספג מכות נמרצות שחייבו טיפול רפואי, כאשר גם לגבי נאשם זה המעורבים האחרים שתקפו אותו לא הובאו לדין.
סוף דבר, אני נמנע מהרשעת הנאשם 1.
הנאשם יחתום על התחייבות על סך 1,500 ₪ להימנע מעבירה שעניינה התפרעות במקום ציבורי, וזאת למשך שנה מהיום.
הסכין תושמד.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום ה' תמוז תשע"א, 07/07/2011 במעמד הנוכחים.