- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מינהל מקרקעי ישראל - חיפה ראש מח' חוזים נ' בריק
|
תא"מ בית משפט השלום עכו |
6030-01-11
19.4.2012 |
|
בפני : ג'מיל נאסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מינהל מקרקעי ישראל |
: פארס בריק |
| פסק-דין | |
פסק - דין
הנתבע רכש מגרש מאת התובע במסגרת מכרז אשר פורסם על ידי התובע. אין מחלוקת בדבר תשלום מלוא התמורה בגין הרכישה הנ"ל, אך התובע טוען כי סך של 19,000 ₪ שולמו באיחור רב ועל כן מגיע לו ריבית והצמדה בסך 5,618 ₪. סכום זה הוא נשוא התביעה.
הצדדים הגיעו להסכמה דיונית לפיה יכריע בית המשפט במחלוקת לאחר הגשת סיכומים בכתב וכן על סמך המסמכים שהוגשו לתיק.
התשתית העובדתית הרלוונטית הינה קצרה ומוסכמת: התובע פרסם מכרז בחודש 11/07. הנתבע השתתף במכרז ומסר על פי המתחייב יחד עם הצעתו ערבות בנקאית ע"ס 19,000 ₪. לאחר שהנתבע זכה במכרז קיבל הודעה על כך, תוך שנקבע כי התמורה בגין המגרש הינה סך של 151,902 ₪. מסכום זה ניכה התובע את הערבות הבנקאית בסך 19,000 ₪ והיתרה בסך 132,902 ₪ הועברה לתשלום, ואכן שולמה. התובע העביר אל הבנק דרישה למימוש הערבות הבנקאית ביום 7/1/08, אך משום מה הערבות לא מומשה. בחלוף שנתיים, פנה התובע פעם נוספת אל הבנק למימוש הערבות, אך גם הפעם הערבות לא מומשה. עקב כך, פנה התובע אל הנתבע בדרישה לשלם את הסך 19,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית והוצאות לאור הזמן הרב שחלף. לאחר דין ודברים, וכן התכתבויות שילם הנתבע את הסך 19,000 ₪ בחודש 8/10, וסירב לשלם כל תוספת שהיא.
המחלוקת הינה האם התובע זכאי לקבל תוספת פיגורים בגין הסך 19000 ₪ אשר שולם באיחור. בעוד התובע טוען כי עשה את המוטל עליו על מנת לממש את הערבות הבנקאית מבלי שהדבר צלח, טוען הנתבע כי לא חלה עליו כל חובה על פי ההסכם, לפעול למימוש הערבות הבנקאית וכי הדבר מוטל על שכמו של התובע בלבד.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני מחליט לחייב את הנתבע להוסיף ולשלם לתובע את הסך 3500 ₪. בקביעת סכום זה התחשבתי בכך שהערבות לא מומשה מסיבות שאינן תלויות בתובע, אך מנגד, נתתי דעתי לעובדה שבעקבות הפנייה הראשונה של התובע אל הבנק למימוש הערבות (פנייה שנעשתה ביום 7/1/08) לא פנה התובע אל הנתבע, אלא החליט להמתין שנתיים עד שפנה פעם נוספת אל הבנק וכאמור שוב נכשלה פנייתו. הסכום הנ"ל מאזן בין הנתונים וחלוקת האחריות לעניין מימוש הערבות הבנקאית.
סוף דבר, אני מקבל את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבע לשלם לתובע את הסך 3,500 ₪. בנסיבות העניין, אין צו להוצאות.
המזכירות תעביר פסק הדין אל ב"כ הצדדים בדואר רשום עם אישור מסירה.
ניתן היום, כ"ז ניסן תשע"ב, 19 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
