- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' ב.ש.
|
ת"פ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
36827-11-15
2.10.2018 |
|
בפני השופטת: דנה אמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המאשימה: מדינת ישראל עו"ד יואב שמלה ועו"ד רעות בר טוב |
הנאשם: נ.ב.ש. עו"ד ליגל יחזקאל |
| גזר דין | |
-
הנאשם הורשע ביום 5.12.2017, לאחר ניהול הוכחות ובהתאם להודאתו, בהחזקת סם שלא לצריכה עצמית לפי סעיף 7(א)+7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג- 1973 (להלן: "הפקודה").
תמצית כתב האישום והסדר הטיעון
-
על פי המפורט בכתב האישום המתוקן (להלן: "כתב האישום"), בתאריך 26.1.15, סמוך לשעה 8:51, נערך חיפוש בבית הנאשם ברחוב אלנבי 78, דירה 4 בתל אביב. בנסיבות אלו, החזיק הנאשם ברשותו בדירתו, 0.67 גרם קנבוס בצנצנת במטבח, על הארון בסמוך לכניסה לדירה 18 בולי סם מסוכן מסוג LSD וכן 95 אריזות של סם מסוכן מסוג AMB-5F במחסן דירתו בקומת הכניסה בבניין. במעשיו אלה החזיק הנאשם בסם מסוכן שלא לצריכתו העצמית, ללא היתר כדין או רישיון מהמנהל.
-
הצדדים הסכימו כי הנאשם יישלח לקבלת תסקיר שירות המבחן לעונש, אך לא הגיעו להסכמה באשר לעונש אשר ייגזר. תסקיר ראשון בעניינו של הנאשם התקבל ביום 24.5.2018 (להלן: "התסקיר הראשון"), תסקיר נוסף התקבל על פי הוראתי ביום 26.6.2018 (להלן: "התסקיר המשלים").
תסקירי שירות המבחן
-
בתסקיר הראשון פורט כי הנאשם מוכר לשירות המבחן מינואר 2016 אז הופנה לקבלת תסקיר בגין ביצוע עבירות שעניינן החזקת סם שלא לצריכה עצמית לצד עבירות נוספות (ת"פ 14577-03-13). באותו עניין הושת על הנאשם, בין היתר, צו מבחן אשר הוארך ועתיד להסתיים ביום 12.12.18. הנאשם אף נמצא לקראת סיום ריצוי עונש של עבודות שירות אשר נגזר עליו בתיק זה. שירות המבחן מפרט כי הנאשם עזב את הישיבה בה למד בגיל 13.5 בעקבות חוויה קשה ואף עזב את ביתו וניתק קשר עם בני משפחתו, מהם לא קיבל תמיכה לאחר אותו אירוע, על פי תפיסתו. הנאשם תאר תחושות קשות לאורך ילדותו במסגרתו המשפחתית. לאורך השנים היה חסר דיור קבוע, פוטר משירות צבאי לאור אי התאמה והתקשה לשמור על יציבות תעסוקתית. בעת עריכת התסקיר היה הנאשם בן 27, נשוי ואשתו בהריון, עבד כשכיר והתגורר ביחידת דיור בבית משפחה אשר "אימצה" אותו. לדברי הנאשם, הקשר הזוגי מסייע לו לשמור על שגרת חיים נורמטיבית והקשר עם המשפחה אשר "אימצה" אותו מספק לו תחושת שייכות, קבלה ותמיכה.
-
שירות המבחן פירט את עברו הפלילי של הנאשם הכולל 3 הרשעות קודמות ובכלל זאת הרשעתו בשנת 2017, אז הורשע כאמור בין היתר בעבירות סמים. שירות המבחן פירט את התרשמותו מהנאשם בעבר, לפיה הנאשם נעדר גורמי תמיכה משמעותיים, נאלץ מילדותו להתמודד בגפו עם משברים וחוויות טראומטיות באופן לא מותאם ועל רקע זה, החל להשתמש בסמים וניהל אורח חיים בשולי החברה. בתסקיר פירט שירות המבחן את ניסיונות העבר לשלב את הנאשם במסגרת טיפולית. כן ציין כי מאז ה- 12.12.2017, כאשר החליט בית המשפט להאריך האת צו המבחן בשנה, לאחר שהפסיק הנאשם את הטיפול וניתק קשר עם שירות המבחן, מוסר הנאשם בדיקות שתן נקיות באופן קבוע ואף נבחנים מענים טיפוליים להם הוא זקוק.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
