מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' קוישמן(עציר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' קוישמן(עציר)

תאריך פרסום : 19/07/2012 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום פתח תקווה
53772-06-12
03/07/2012
בפני השופט:
שלהבת קמיר-וייס

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
קלמן קוישמן (עציר)

החלטה

לפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים הפלילים נגדו.

בד בבד עם הגשת הבקשה הוגש כנגד המשיב כתב אישום הכולל ארבעה אישומים, כולם בגין עבירות של סחר בסם מסוכן, עבירה על סעיף 13 + 19 א לפקודת הסמים המסוכנים, (נוסח חדש), התשל"ג – 1983.

באת כוח המשיב טענה כי אינה מסכימה לקיומן של ראיות לכאורה, לטעמה קיימת חולשה בחומר הראיות. טוענת כי המבקשת מסתמכת על אירוע יחיד, כאשר קיימת באירוע זה גרסה מול גרסה.

מנגד, פירטה באת כוח המבקשת טיעוניה לעניין ראיות לכאורה ועילת מעצר. לדבריה קיימות גם קיימות ראיות לכאורה כמפורט בבקשה למעצר עד תום ההליכים, ולאור העולה מתיק החקירה, קיימת עילת מעצר ויש מקום להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.

עיינתי בתיק החקירה, בבקשה למעצר עד תום ההליכים, והגעתי לכלל מסקנה, כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המשיב.

עיון בתיק החקירה מלמד כי קיימות בתיק שתי הודעות של מר מקסים אישין (הקונה), אשר נתפס על ידי השוטרים כאשר הינו נושא על גופו שברי כדור מסוג "סבוטקס", זה סיפר לשוטרים כי רכש את הכדור מהמשיב, זמן קצר טרם תפיסתו תמורת סך של 80 ₪, פירט כי שילם בשטר של 100 ₪ וקיבל בחזרה מהמשיב שטר של 20 ₪.

הקונה אף פירט בחקירתו על רכישות נוספות של ה"סבוטקס" כאשר שילם תמורתו למשיב סך של 80 ₪ עבור כל רכישה.

בתיק החקירה מצוי אף דו"ח פעולה של השוטר רועי רזון, אשר ביצע תצפית על בית המשיב, ראה את הקונה נכנס לביתו של המשיב, כמו כן מציין אירוע נוסף כי המשיב נראה עם אחר, כאשר המשיב והאחר העבירו דבר מה האחד לשני, ובאחר נתפס סם מסוג שנתפס על ידי הקונה.

זאת ועוד, בתיק החקירה מצוי "פתק" אשר נמצא בביתו של המשיב עם שמות של אנשים ברוסית, וסכומי כסף מצוינים ליד כל שם ושם.

בתיק אף מצויים דוחות פעולה של מר יולי וולמן, בביתו של המשיב נמצאו במסגרת צו חיפוש שטרות של כסף של 100 ₪ ועוד.

די בכל האמור לעיל כדי לבסס קיומן של ראיות לכאורה כנגד המשיב.

אין חולק כי במקרה דנן קיימת עילת מעצר סטטוטורית כנגד המשיב, עילת המסוכנות (סעיף 21 א (1) (ג) (3) לחסד"פ).

מהמיוחס למשיב מכתב האישום עולה, כי המשיב אשר החזיק בסמים מסוכנים לכאורה לצורך שימושו העצמי תחת מרשם אשר קיבל לשם כך, ניצל זאת כדי לסחור בסמים אלו לצורך עשיית רווח כספי.

יצוין ,כי המשיב הינו בעל עבר פלילי וצבר לחובתו 4 הרשעות קודמות. כאשר כנגד המשיב תלוי ועומד מאסר על תנאי מותנה למשך 6 חודשים (ת.פ 3532/06) אשר לא היה בו כדי להרתיע את המשיב מלשוב ולבצע עבירות.

פסיקת בית המשפט העליון בעניין סחר בסמים, קובעת כי לא ניתן ליתן אמון בסוחרי הסמים, כי לא ישובו לעיסוקם, עיסוק הטומן בחובו אפשרות לכסף קל. על רקע חזקה זו, השתרשה ההלכה כי בית המשפט ימנע מלהורות על חלופת מעצר של נאשמים בביצוע עבירות סחר בסמים, אלא במקרים חריגים שלא מצאתי כי מתקיימים במקרה דנן.

לעניין זה, יפים אף דברי בית המשפט בבש"פ 294/06 במסגרתו התייחס בית המשפט להגן על הציבור מפני סוחרי הסמים.

בנסיבות אלו, ולאור האמור לעיל, הנני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.

הנני מאשרת למשיב 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה, לרבות למספרים ניידים.

ניתנה והודעה היום י"ג תמוז תשע"ב, 03/07/2012 במעמד הנוכחים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ