חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' מסארוה(עציר)

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום כפר סבא
27940-05-10
13.7.2010
בפני :
מירב בן-ארי

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
מוחמד מסארוה (עציר)
החלטה,החלטה

החלטה

כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של גניבת רכב, התפרצות, הכשלת שוטרים, נהיגה פוחזת ללא רישיון, נהיגה בקלות ראש ועוד כמתואר בדברי ב"כ המבקשת.

בהחלטה קודמת סברתי כי על אף חומרתן של העבירות וקיומו של עבר פלילי למשיב, הרי לנוכח גילו הצעיר, יש לבחון חלופה.

לביהמ"ש הוגשו מספר תסקירים, כאשר התמונה העולה מהתסקיר האחרון היא ששירות המבחן המליץ על שחרור המשיב בפיקוח של אביו ושל חמו.

באשר לאב, עיון במספר תסקיר מעלה כי האב בתחילה לא היה מוכן לשמש כמפקח, משום שראה בחומרה את מעשיו של בנו. בהמשך, נאות לפקח עליו, והדבר מוכיח בוודאי ראוי לשמש כמפקח. המלצתו של שירות המבחן שנגעה לכך שהאב לא ישמש כמפקח יחיד, נבעה ממצבו הבריאותי של האב.

באשר לחמו של המשיב, לאחר ששמעתי אותו, אני סבורה שיש לקבל את המלצת שירות המבחן באשר אליו.

כנגד חומרתן של העבירות, יש לקחת בחשבון את השיקול של חירותו של המשיב.

ההלכה היא שאין המעצר בא על חשבון העונש, וכאשר קיימת חלופת מעצר שעשויה לאיין את המסוכנות, יש לקבלה.

סבורני כי חלופת המעצר שהוצעה על ידי שירות המבחן, ונמצאה כראויה על ידי שירות המבחן, היא חלופה ראויה, ועל כן אני נעתרת להמלצת שירות המבחן, ומורה על שחרורו של המשיב בתנאים הבאים:

1.מעצר בית מלא בבית הוריו של המשיב בטייבה, בשכונת פרדיסייה, בפיקוח של אביו של המשיב, מר מסארווה מאג'ד, או חמו, מר ראנם רסאם.

2.איזוק אלקטרוני.

3.התייצבות למשפטו בכל עת שיידרש.

4.להבטחת תנאי השחרור יפקיד המשיב את הבטוחות הבאות:

א. התחייבות עצמית בסך של 10,000 ₪.

ב. ערבות צד ג' של כל אחד מהמפקחים בסך של 10,000 ₪.

ג. הפקדת מזומן בסך של 7,500 ₪.

לא ימלא המשיב אחר התנאים האמורים, יישאר במעצר ויובא בפני שופט תורן בתוך 24 שעות

ממעצרו.

יפר המשיב תנאי מן התנאים האמורים, ייעצר ויובא בפני שופט תורן בתוך 24 שעות ממעצרו.

הוסברה למשיב חשיבות השמירה על התנאים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>