- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' בן אמרה(עציר)
|
מ"ת בית משפט השלום רמלה |
30776-08-11
25.8.2011 |
|
בפני : עמי קובו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: מיכאל בן אמרה |
| החלטה | |
ב"כ המבקשת, עו"ד עידן כץ
ב"כ המשיב, עו"ד קריטי אלון
המשיב- הובא על ידי שב"ס
החלטה
רקע
בפניי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים בעניינו.
בד בבד עם הבקשה הוגש כנגד המשיב כתב אישום אשר אוחז ארבעה אישומים, כמפורט להלן:
באישום הראשון מיוחסות למשיב עבירות של הסגת גבול כדי לעבור עבירה, לפי סעיף 447(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "החוק") וגניבה, עבירה לפי סעיף 384 לחוק.
על-פי המתואר באישום הראשון ביום 10.8.11 נכנס הנאשם למועדון הכושר "הולמס פלייס" (להלן: "מועדון הכושר") תוך הצגת כרטיס מנוי שאינו בתוקף, ניגש אל הארונית בה הניח המתלונן את תיקו האישי וגנב ממנו שעון יד מסוג "ארמני".
באישום השני מיוחסות למשיב עבירות של הסגת גבול, היזק בזדון, גניבה, גניבת כרטיס חיוב, התחזות כאדם אחר, הונאה בכרטיס חיוב וניסיון הונאה בכרטיס חיוב.
על-פי המתואר באישום השני ביום 10.8.11 באותו מועדון כושר ניגש הנאשם לארונית נוספת, שבר את המנעול, פתח את תיקו של המתלונן באישום זה, וגנב מתוכו כרטיס אשראי, רישיון נהיגה, תעודת מילואים וכסף מזומן בסך של 800 ₪. בהמשך נכנס המשיב לחנויות בקניון הראל והשתמש בכרטיס האשראי בכוונה להונות בכך שביצע שתי עסקאות. לאחר מכן נכנס המשיב לחנות "באג" וניסה לרכוש מחשב נייד בשווי 2,976 ₪, ואף הזדהה בפני המוכר באמצעות רישיון הנהיגה ותעודת המילואים שנטל, אלא שהעסקה נדחתה במסוף.
באישום השלישי מיוחסות למשיב עבירות של הסגת גבול כדי לעבור עבירה, גניבה, וגניבת כרטיס חיוב.
על-פי המתואר באישום השלישי, באותו מועדון כושר, ניגש הנאשם לארונית נוספת, פתח את תיקו של מתלונן נוסף וגנב מתוכו טלפון נייד מסוג IPhone 4, ארנק שהכיל רישיון נהיגה, כרטיס מנוי למועדון הכושר, כרטיס אשראי ומטבעות.
באישום הרביעי מיוחסות למשיב עבירות של הסגת גבול כדי לעבור עבירה, היזק בזדון, גניבה וגניבת כרטיס חיוב.
על-פי המתואר באישום הרביעי ניגש הנאשם לארונית נוספת, שבר את המנעול, פתח את תיקו האישי של המתלונן, ונטל מתוכו טלפון נייד מסוג LG, תעודת זהות, רישיון נהיגה, כסף מזומן ושני כרטיסי אשראי.
ראיות לכאורה
ב"כ המשיב חלק על קיומן של ראיות לכאורה.
בנוגע לעבירה של הסגת גבול כדי לבצע עבירה, אציין כי הדין עם ב"כ המשיב. ראשית, אין המדובר על ארבע כניסות למועדון הכושר, אלא לכל היותר על שתי כניסות, ולפיכך ניתן לייחס לו עבירה בכל אחד מהאישומים כאשר מדובר באותה כניסה. שהרי, כל כניסה למועדון הכושר, גם אם הינה בגדר הסגת גבול, אינה יכולה להצמיח הרשעה ביותר מאישום אחד. שנית, ככלל קיים קושי לקבוע באופן ברור כי המשיב נכנס למועדון תוך הצגת כרטיס מנוי שאינו בתוקף.
לעומת זאת, בנוגע ליתר העבירות והמעשים המפורטים בכתב האישום סבורני כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת האשמה. הראיות נסמכות על האדנים הבאים:
דו"ח פעולה שרשם פקד דודי רוזנטל, אשר עיכב את החשוד בסמוך למקום ביצוע העבירה. לפי דו"ח הפעולה ברכבו של החשוד נתפס חלק ניכר מן הרכוש שנגנב, לרבות כרטיס הולמס פלייס, תיק, מכשיר טלפון LG אשר שייך למתלונן, תעודת זהות של המתלונן, כרטיסי אשראי של המתלונן, מכשיר טלפון מסוג IPhone של מתלונן נוסף, ארנק עם תעודות של מתלונן נוסף ועוד. על ידו של המשיב נתפס שעון ארמני. כמו-כן, נתפס ברשות המשיב מברג, צינור מתכת וסט מברגים. בנוסף נתפס ברשות החשוד מנעול שבור. יש במוצגים האמורים כדי להוות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של המשיב מכוח החזקה התכופה. דו"ח הפעולה האמור נתמך בדו"ח פעולה של שוטר רושם, מר עופר אפרת, קצין חקירות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
