חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טישלר נ' פלונית

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
52936-06-21
25.8.2022
בפני השופטת:
טל פישמן לוי

- נגד -
תובע:
בעז טישלר
עו"ד משה לין
נתבעת:
פלונית
עו"ד לזר פרי
פסק דין
 

פתח דבר

  1. לפניי תביעה שהוגשה על ידי התובע במסגרתה מבוקש להורות לנתבעת לפנות את המושכר ולעבור לדירה חלופית, זאת על מנת שניתן יהיה להוציא לפועל את פרויקט תמ"א 38 הצפוי להתחיל בבניין.

  2. התובע הוא הבעלים של דירת מגורים בת 2.5 חדרים המצויה בקומה השלישית ברחוב XXXXX תל אביב, וידועה כגוש 6214, חלקה 232, תת חלקה 11 (להלן: "הדירה", "המושכר", "הנכס").

  3. הנתבעת היא דיירת מוגנת המתגוררת בנכס מאז שנת 1974. מצבה הרפואי של הנתבעת מורכב והיא מתניידת באמצעות כיסא גלגלים.

  4. ביום 24.6.2018 התקשרו דיירי הבניין בהסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38 עם היזם - חברת פרויקט XXXXX תל אביב בע"מ. במסגרת ההסכם הוחלט על הריסת בניין המגורים הקיים בו 4 קומות ו-18 דירות (ללא מעלית), והקמת בניין חדש בן 6 קומות וקומת גג אשר יכיל 24 דירות. הבניין החדש יהיה מונגש ותהיה בו מעלית.

  5. הצדדים חלוקים ביניהם באשר לדרך בה יש להורות על פינוי המושכר – התובע מעוניין לשלם לנתבעת עבור סידור חלוף למשך תקופת הבנייה ולאחריה היא תשוב להתגורר בדירה בבניין החדש שייבנה, ואילו הנתבעת מעוניינת לקבל פיצוי כספי תמורת זכויותיה כדיירת מוגנת. זוהי המחלוקת המרכזית בין הצדדים והיא אשר הולידה תביעה זו.

     

     

     

    תמצית טענות הצדדים

    טענות התובע

  6. התובע מבסס תביעתו על סעיף 131(10) לחוק הגנת הדייר (נוסח משולב) תשל"ב-1972, תוך שהוא מציין כי הנתבעת מסרבת לפנות את המושכר על אף שהוצע לה פתרון ראוי בדמות דיור חלוף למשך תקופת ההריסה והבניה, והכל בהתאם לחוק. התובע אף מוסיף כי ביסוד סעיף זה מצויה ההנחה לפיה זכות הקניין של בעל הנכס, לרבות זכותו לשנות את נכסיו, גוברת על זכות הדייר המוגן להישאר במושכר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>