חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ועדה מקומית לתכנון גבעות אלונים נ' אבו שאח

תאריך פרסום : 09/02/2010 | גרסת הדפסה
תו"ב
בית משפט השלום עכו
12901-10-09
01/02/2010
בפני השופט:
רחמים צמח

- נגד -
התובע:
ועדה מקומית לתכנון גבעות אלונים
הנתבע:
עלי אבו שאח
הכרעת-דין,גזר-דין

הכרעת דין

הנאשם הודה בעובדות הנטענות בכתב האישום, אני מרשיע אותו בעבירה/ות המפורטת/ות בכתב האישום.

ניתנה והודעה היום י"ז שבט תש"ע, 01/02/2010 במעמד הנוכחים.

רחמים צמח, שופט בכיר

ב"כ המאשימה טוען/ת לעונש:

גזר דין

הנאשם הורשע עפ"י הודאתו בעבירה של בניית בית מגורים ללא היתר בשטח של 150 מ"ר באדמה שייעודה חקלאית. כל זאת ללא היתר כחוק.

כמו כן, הורשע הנאשם בעבירה של הפרת צו מנהלי בכך שביום 13/8/09 נמסר לנאשם צו הפסקה מנהלי האוסר עלי ולהמשיך לבצע את הבנייה האמורה, אך נמצא ביום 19/8/09 כי הנאשם המשיך בעבודות הבנייה.

עיגון מעשיו של הנאשם נמצאים בתמונות שהוגשו בתיק זה ת/1, ת/2 ו-ת/3.

המאשימה ביקשה לגזור על הנאשם עונש שיהלום את חומרת העבירה ואשר יכלול גם קנס, התחייבות, מאסר על תנאי, כפל אגרה וצו הריסה וזאת לאור הפסיקה כפי שהיא קיימת היום.

הנאשם ציין כי הוא שירת בכוחות הביטחון במשך 34 שנים ואת הבנייה ביצע לאחר שנדר נדר כי בנו אשר שירת בכוחות הביטחון גם כן ייצא בשלום מחברון, הוא יבנה לו בית ולפיכך, טוען הנאשם כי מגיעה לו קורת גג וגם לבנו.

אינני חולק על הנאשם כי מגיעה לו קורת גג וגם לבנו מגיעה קורת גג, אלא שהחוק והמחוקק קבעו כי יש להשיג את אותה מטרה אך ורק בדרך חוקית לאחר קבלת היתר, שאם לא כן, איש הישר בעיניו יעשה.

עבירה עפ"י חוקי התכנון והבנייה הינה עבירה חמורה המחייבת ענישה הולמת לשם הרתעה.

עבירות כאמור פוגעות בשלטון החוק וגורמות "לג'ונגל" של בנייה, כאשר כל דאלים גבר והעבריין קובע עובדות בשטח על חשבון הציבור והתכנון המצוי בידי ועדות התכנון והבנייה.

בית המשפט העליון קבע כי יש להטיל ענישה הולמת לשם הרתעה.

לאחר שמיעת ב"כ המאשימה והנאשם ובהתחשב בהודאת הנאשם בישיבה הראשונה, ובכל הנסיבות, הריני דן את הנאשם לעונש כדלקמן:

לתשלום קנס בסך 22,000 ש"ח או 220 ימי מאסר תמורתו.

הקנס ישולם ב-22 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, בסך 1,000 ₪ כל אחד, וזאת החל מיום 1/3/10 ,וב-1 לכל חודש אחריו. אי עמידה באחד מן התשלומים, תגרור אחריה תשלום שארית הקנס במועד אחד.

אני מחייב את הנאשם לשלם כפל אגרה בסך 8,100 ש"ח בניכוי כפל מכל סכום ששילם על חשבון האגרה נשוא הבניה הנ"ל. כפל האגרה ישולם בתוך 10 חודשים מהיום.

חתימה על התחייבות כספית בסך 10,000 ש"ח או 100 ימי מאסר תמורתם להימנע מלעבור על החיקוק שהורשע עליו בתיק זה תוך שנתיים מהיום. אם לא יחתום על ההתחייבות, ייאסר ל-100 ימים.

הריני מחייב את הנאשם להרוס את המבנה המתואר בכתב האישום בתמונה ת/1 תוך 18 חודשים מהיום, אלא אם כן ישיג הנאשם בינתיים היתר בניה כחוק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ