המ"ש
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
1066-05-15
07/06/2015
|
בפני השופט הבכיר:
ישראל ויטלסון
|
- נגד - |
מבקש:
צדוק בן אהרון
|
משיבה:
מדינת ישראל
|
החלטה |
בפני בקשה על פי סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי(נוסח משולב), התשמ"ב – 1982 , שעניינה הסבת דו"ח מסוג ברירת משפט, על שם נהג אחר, וזאת בחלוף המועד המותר לכך.
עובדות המקרה
ביום 01.06.14 נערכה כנגד המבקש , הודעת תשלום קנס שמספרה- 90503363559, שעניינה עבירת מהירות ( ע"פ צילום ). עבירה על תקנה54(א) לתקנות התעבורה .
בתאריך10.08.14, נשלחה הודעת תשלום קנס מקורית על שמו של המבקש לכתובת *** *** *** **** **( שהינה כתובו הרשומה של המבקש).
בתאריך 09.09.14 ,חזר דבר הדואר בעילת "לא - נדרש" , לכן נשלחה בתאריך 9.02.15 הודעת כפל קנס .
בתאריך 01.03.15 פנה המבקש לראשונה "למרכז פניות נהגים ארצי" במשטרת ישראל בבקשה להסבת הדו"ח על שם נהג אחר . מכתב תשובה נשלח למבקש ובו נכתב כי פנייתו נדחתה עקב האיחור בהגשתה.
טיעוני הצדדים
היום עותר המבקש להסב את הדו"ח של שם נהג אחר בשם אולג וילק ת.ז 306291774אשר שכר את המונית מהמבקש, ואף הגיש לבית המשפט תצהיר על כך חתום בפני עו"ד , לפיו הוא ביצע את העבירה נשוא הדיון כאן.
המשיבה מתנגדת לבקשה מהטעם כי המבקש פנה לאחר תום הזמן הקבוע בחוק. ועקב רשלנותו של המבקש, הודעת הקנס המקורית שכאמור נשלחה בדואר רשום, לא הגיעה אליו.
דיון והכרעה
לשון החוק:
סעיף 229(ח2) לחוק סדר הדין הפלילי, קובע כי:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת