פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
4969-07
03/02/2008
|
בפני השופט:
דניאל בארי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד הדר ישרים
|
הנתבע:
סולומון אריה עו"ד יעקב גנים
|
הכרעת דין |
כללי:
1. התביעה מייחסת לנאשם עבירה של גרימת חבלה חמורה, עבירה לפי סעיף 333 לחוק העונשין, תשל"ז - 1977 (להלן:
"החוק").
2. התביעה טוענת כי ביום 20/9/06 בסביבות השעה 17:00, במועדון הספורט בכפר המכבייה בר"ג, תקף הנאשם את אורן חפץ, סגן מנהל המועדון, (להלן:
"המתלונן") בכך שנגח באפו.
כתוצאה מאותה נגיחה נגרם למתלונן שבר באף וכן שטף דם תת עורי מתחת לעין שמאל וחתך בגשר האף.
3. הנאשם כפר במיוחס לו בכתב האישום.
פרשת התביעה:
4. מעדותו של המתלונן מר אורן חפץ עולים הפרטים הבאים:
א. המתלונן ציין כי הוא מנהל החוגים במועדון.
ביום 20/9/06 העד היה במשרדו עם אחת המדריכות, הוא שמע צעקות מהמשרד הסמוך ויצא לראות מה הסיבה לכך.
ב. את ההמשך תיאר המתלונן כך:
"...יצאתי וראיתי את הנאשם (מצביע)
צועק על המזכירה. שאלתי מה קרה וריקי, המזכירה, אמרה שלא רשמו את הבת שלו לחוג שחייה. אמרתי שאפשר לפתור את זה בלי בעיה ורציתי להתקשר למאמן, שאלתי מה שם הילדה, הוא זרק לי איזה שם, אני חושב שושנה דמארי, מן שם שלא מתאים לילדה, אני ביקשתי ממנו שיהיה רציני אם רוצה שנטפל. הוא נגח בי, נתן לי מכה לפנים. בשלב הבא שמעתי את הילדה שלו צורחת. בשניה ששמעתי את הילדה התאוששתי ואמרתי לו שיש לו דם על המצח ואז אמרו לי שיורד לי דם מהאך...".
ג. המתלונן ביקש מהנאשם לצאת ולטפל בבתו שצעקה. במקביל למקום נקראו אנשי בטחון וחובשת כדי לטפל במתלונן.
ד. העד ציין כי פונה לבית החולים תל השומר ושם נמצא כי יש לו שבר באף. כשיצא מבית החולים הוא נסע למשטרה והגיש תלונה.
ה. המתלונן ציין כי הנאשם נגח בו מבלי שקדמה לתקיפה ויכוח ביניהם:
"... הוא היה עצבני בטירוף...". העד הכחיש כי הנאשם דיבר עימו וסיפר לו את הסיפור. הוא הוסיף כי אין קושי ברישום ילד לחוג:
"...הוא נכנס וצעק, זה חריג. לא היה מגע ולא היה דין ודברים. לא הספקתי להגיד לו להירגע ולצאת החוצה...".
המתלונן הכחיש כי אחז בידיו של הנאשם ומנע ממנו להשתחרר.
ו. המתלונן מסר כי היום הוא מנהל את הספורטן בפתח תקווה וציין כי מעולם לא היה לו אירוע כזה.
ז. בחקירתו הנגדית מסר המתלונן כי התקשר למדריך השחייה סרגיי, אך לא זכר מה הספיק להגיד לו בטלפון. המתלונן ציין כי בעת האירוע לא היה קב"ט במקום.
ח. הסנגור הציג למתלונן את תמונותיו של הנאשם עם סימנים בזרוע ושאל אותו לגבי הסימנים בזרוע:
"...אני מעיין בתמונות ועונה שאני לא נגעתי בנאשם ולא אחזתי בידיו. אחרי זה הקב"טים תפסו אותו והוציאו אותו מהמועדון, אני לא נוגע באנשים...".
ט. המתלונן ציין כי הוא לא קרא את המכתב שנשלח מטעם הנאשם לכפר המכביה. המתלונן הוסיף כי להערכתו הסימנים על זרועו של הנאשם נגרמו כשהמאבטחים הוציאו אותו החוצה.
5. מעדותה של הגב' רבקה כהן, עולים הפרטים הבאים: