- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הימנעות מבדיקת טענת אליבי פועלת לחובת המדינה
|
ע"פ בית המשפט המחוזי בתל-אביב - יפו |
72214-05
18.6.2006 |
|
בפני : נגה אהד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד אור ממון |
: יוסף גורן ת.ז. 006020283 עו"ד אבי שינדלר |
| פסק-דין | |
1. לפני ערעור המדינה על פסק-דין שניתן בבית-משפט לתעבורה ברמלה (כב' השופט הדר) ב- ת.ת. 4759/04 בו זוכה המשיב.
2. על-פי העובדות הצריכות לעניין - נעצר המשיב ביום 12.3.2004 בשעה 08:50, כשהוא נוהג ברכב מסוג "מרצדס" במהירות של 166 קמ"ש, שנמדדה על-ידי שוטר, במקום בו המהירות המירבית המותרת הינה 100 קמ"ש בלבד. המהירות נמדדה באמצעות מד-לייזר מסוג ממל"ז, MARKSMAN LTI20-20, כאשר השוטר עמד במרחק של 263 מטרים מרכב המשיב.
בגין נהיגה זו, הוגש כתב-אישום בעבירה של נהיגה במהירות העולה על המותרת, בניגוד להוראת תקנה 54 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: " התקנות").
המשיב כפר בעובדות כתב-האישום.
3. מטעם התביעה העיד השוטר שביצע המדידה; הוגשה תעודת עובד-ציבור לעניין תקינות מכשיר הממל"ז ( ת/3), הוגש דף מיומן הפעלת הממל"ז - המצביע על בדיקת המכשיר על-ידי שוטר, שנמצא תקין בתחילת המשמרת ובסיומה ( ת/2).
המשיב העיד מטעמו, וטען כי ברכבו מערכת המגבילה מהירות הנסיעה ל-100 קמ"ש. כן העיד מטעם המשיב עד-הגנה נוסף, המשמש כמהנדס רכב בחברה המייבאת רכבי "מרצדס" לארץ (מר ניר פריגל).
4. בית-משפט קמא זיכה המשיב, משום שהמערערת כשלה ולא עמדה בנטל הבאת הראיות.
5. בנימוקי הערעור:
א) מועד ביצוע העבירה, קרי 12.3.2004, לא היה שנוי במחלוקת. השוטר העיד על מועד זה בעדותו.
הן בהזמנה והן בדו"ח - המועד הנקוב הוא 12.3.2004.
ב) בית-משפט קמא טעה כשקבע כי אין לדעת אם ת/2 הוא צילום מיומן הפעלה של המכשיר בו בוצעה המדידה, שכן צילום זה הוגש בהסכמת באת-כוח המשיב דאז, כשהשוטר מעיד שהוא ביצע את הרישום במועד הרלוונטי, וביומן הנ"ל נרשם כי בוצעו הבדיקות על-ידי השוטר.
ממוצג זה, שהוגש בהסכמה, עולה כי המכשיר נבדק ונמצא תקין בכל התקופה מיום 31.12.2003 ועד ליום 6.4.2004.
ג) בית-משפט קמא טעה כשקבע, כי האמור ב- ת/1 מעלה ספקות אם הבדיקות נערכו על-ידי השוטר דווקא. דברים אלה הינם בהתעלם מעדות השוטר בבית-משפט, בהתעלם מהכתוב במפורש ב- ת/1, שנכתב על-ידי השוטר תחת הכותרת: "נסיבות המקרה", שם כתב: "הממל"ז נבדק על-ידי לפני ההפעלה ונמצא תקין".
ד) השוטר העיד כי עצר את רכב המשיב סמוך לניידת ( עמ' 2 לפרטיכל בית-משפט קמא, ש' 17), וכתב זאת ב- ת/1. כן העיד, ב עמ' 3, ש' 24, כי המשיב נעצר סמוך לניידת, אך לא ציין אם לפניה או אחריה.
ב- ת/1 מצויין כי היה קשר-עין רציף בין המפעיל לבין הרכב שנמדד, עד לעצירתו.
השוטר לא נחקר על הרשום ב- ת/1; ובעניין האפשרות כי איבד קשר-עין עם הרכב הנמדד - לא הועלתה טענה על-ידי באת-כוח המשיב דאז. גם לא הועלתה טענה כי היה רכב אחר במקום שניתן היה לבלבל בינו לבין רכב המשיב.
מכאן, שבית-משפט קמא טעה כשקבע כי: "חסרה לנו חוליה נוספת בעדות השוטר".
ה) עוד נטען - בית-משפט קמא טעה כשקבע, כי למרות שלא קיבל טענות ההגנה, החליט לזכות את המשיב בטענות שונות שלא היו במחלוקת, לא נטענו על-ידי ההגנה ואין להן בסיס בחומר הראיות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
