מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת.א. 731752/04 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת.א. 731752/04

תאריך פרסום : 17/11/2008 | גרסת הדפסה
ת"א, בש"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
731752-04,174127-05
25/09/2005
בפני השופט:
סובל משה

- נגד -
התובע:
1. או. קיי - סימבול פרס שותפות רשומה
2. W.K.S.P. בע"מ שותפות רשומה
3. וינברג סימבול פרס
4. הרדויף חיים
5. חיים פרס
6. מתי וינברג

הנתבע:
1. תאומים משה
2. גולדברג כידון מרדכי
3. גולדברג כידון משה
4. אם. ג'י. קיי. - אחזקות בע"מ

החלטה

1.         עיריית רמת גן, (להלן:"התובעת") הגישה כתב תביעה מתוקן לתשלום ארנונה כנגד שולחי ההודעה לצד שלישי, (להלן:"המשיבים") וכנגד נתבעים נוספים.

            המשיבים הגישו הודעה לצד שלישי כנגד המבקשים.

            הבקשה שבפני הוגשה במסגרת היחסים שבין המבקשים למשיבים ולפיה הם מבקשים לאפשר למודד מטעמם למדוד  את שטח הנכס נשוא התובענה ולהגיש חוות דעת לתמיכה בכתב ההגנה אשר להגשתו מבקשים אורכה של שבועיים מיום ביקור המודד במושכר.

2.         הנימוק לבקשה הינה הגנת קיזוז, חוב כספי של המשיבים למבקשים בגין דמי שכירות שגבו על בסיס שטח מושכר שהצהירו ואשר עולה על השטח האמיתי באופן שבמשך השנים גבו המשיבים דמי שכירות ביתר, וסכומים אלה מבקשים המבקשים לקזז כנגד תביעתם של המשיבים בהודעה לצד שלישי.

3.         המשיבים מתנגדים לבקשה ונימוקיהם פורטו בהרחבה בתגובה לבקשה שהוגשה מטעמם.

            לטענת המשיבים יש בידיהם של המבקשים מדידה שבוצעה בחודש מאי 2003 וטענות המבקשים לעניין השטח נדחתה ע"י ביהמ"ש בתיק אחר בו תבעו המשיבים מהמבקשים חוב דמי שכירות ובקשתם למתן רשות להתגונן נדחתה.

            אגב, המבקשים טוענים כי הגישו ערעור על ההחלטה לדחיית הבקשה והערעור עדיין לא נדון.

            עוד נטען כי אין רלוונטיות לטענה בדבר שטח המושכר לתביעת העירייה לתשלום ארנונה וכי מעולם לא טענו המבקשים כנגד העירייה כל טענה הקשורה לשטח הנכס ו/או לחיובי  הארנונה.

            בנוסף אין ממש בטענת המבקשים כי אינם יכולים לקבל חוו"ד מהמודד בשל פירוק השותפות, שכן פרטיו של המודד רשומים על גבי השרטוט.

            לבסוף נטען כי טענת המבקשים לגבי השטח נדחתה על ידי ביהמ"ש ועל כן נוצר מעשה בית דין והשתק פלוגתא בעניין זה.

            יצוין כי המבקשים טוענים  שאין חל הכלל של מעשה בית דין מקום שנדחתה טענת הגנה במסגרת בקשה למתן רשות להתגונן.

4.         תקנה 222 לתקנות סדה"א קובעת כי רשאי ביהמ"ש, ביוזמתו, להורות שנושא ההודעה ידון לאחר סיום הדיון בתובענה, אם סבר שהדיון בהודעה עלול לסבך את הדיון בתובענה שלא לצורך, ויגרום אי נוחות.

            ראה המרצת פתיחה 178/65 פד"י י' עמ' 1997.

            גם אם סבור ביהמ"ש כי קיימת לכאורה בידי הנתבע  עילה לקבל פיצוי מהצד השלישי בעד כל סכום שיחויב לשלם לתובע, גם במקרה כזה רשאי ביהמ"ש להפריד את הדיון כאשר הצירוף עלול לפגוע בעניינו של התובע.

            הליכי צד שלישי מטרתם לייעל את המשפט ולהביא להכרעה בין כל המעורבים בארוע נשוא התובענה והמקרה המתאים לצוות על בירור נפרד הוא כאשר המחלוקת בין הנתבע לצד השלישי משתרעת על מישור נפרד ונבדל מהמחלוקת שבין התובע לנתבע.

5.         מהבקשה עולה כי לצדדים השלישיים טענת קיזוז כנגד שולחי ההודעה בגין גביית דמי שכירות בעודף, טענה שאין לה כל קשר, ולו גם עקיף לתביעת הארנונה והכרעה בשאלה זו לא תפגע במחלוקת האחרת של דמי השכירות ובמיוחד כאשר צדדי ג' הינם גם נתבעים בתביעה.

            המדידה המבוקשת מיועדת לתמיכה בכתב ההגנה כנגד ההודעה ולא כנגד התביעה   שכן טענה בדבר שטח לא נכון איננה טענת הגנה לבירור בביהמ"ש כנגד תביעה לתשלום ארנונה עירונית, אלא נושא לבירור בהליך מנהלי עפ"י סעיף 3 לחוק הרשויות המקומיות (ערר על קיבעת ארנונה עירונית).

            אין בכלל ספק כי  קיום דיון משותף בתובענה ובהודעה יגרום לסרבול הדיון ולגרירת התובעת למחלוקת שאין לה כל עניין בו ולא יהיה זה צודק לגרור אותה לכך.

            התובעת, רשות עירונית, זכאית לקבל ארנונה ממחזיק הנכס וזו כל המחלוקת בתובענה, מי החזיק בנכס בתקופות השונות, לרבות טענת המשיבות לקבלת פטור בגין נכס ריק לחלק מהתקופה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ