כנגד הנאשם (להלן: "המבקש") הוגש כתב אישום המייחס לו את ביצוען של העבירות הבאות:
גידול ייצור הכנת סמים מסוכנים, החזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, החזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והחזקת כלים להכנת סם לא לצריכה עצמית.
על פי הנטען נגדו בפרטי העבירה, ביום 18 ביולי 2013, סמוך לשעה 10:25, בביתו של המבקש ברחוב דרך הנדיב 103 בפרדס חנה, נמצא כי המבקש מחזיק במרפסת על נייר עיתון מקופל, סם מסוכן מסוג "קנביס" במשקל 0.76 גרם, וזאת לצריכתו העצמית. משהודיעו השוטרים למבקש כי יש בדעתם לעכבו לתחנת המשטרה, הוא נמלט מידיהם לעבר שדה קוצים סמוך.
בהמשך ערכו השוטרים חיפוש בשטח אשר בחזקת הנאשם סמוך לכביש שמספרו 65 הסמוך לבסיס הצבעי "מחנה 80", שם מצאו כי המבקש גידל 148 שתילים מסוג קנביס אשר היו מפוזרים בצורה מסודרת בשלושה חדרים במקלט בתוך אדניות במשקל נטו כולל של 5.63 ק"ג.
כמו כן מצאו השוטרים אשר ערכו חיפוש במקום: 7 מאווררים תעשייתיים, צינורות השקייה, טפטפות, מזגנים, 18 שקי דישון, בקבוקי דישון, כדים למדידה, ציוד חשמל ואינסטלציה, 19 גופי תאורה, 5 חליפות ריסוס ו- 5 נורות חממה, שהינם כלים המשמשים להכנת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.
עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה לחילוט רכוש המעוגנת בסעיפים 36(א)(1), 36(א)(ב) ו- 31(6) לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש) תשל"ג-1973, בגדרה נתבקש בימ"ש לקבוע בהכרעת הדין שהמבקש הינו סוחר סמים ולצוות בגזר-הדין כי בנוסף לכל עונש יחולט רכושו של המבקש כדלקמן:
אופנוע מסוג קוואסקי מ.ר. 2371374, שטח קרקע בגוש 10106 חלקה 10 וסך של 4,731 ש"ח, אשר הושגו בעבירות של עיסקאות סמים, לטובת הקרן לטיפול בנכסים שחולטו, קרן אשר הוקמה מכוח סעיף 36ח' לפקודת הסמים.
עם הגשת כתב האישום, הוגשה בקשה נוספת לסעד זמני לשם חילוט רכוש ובקשה למתן צו לתפיסת רכוש, במעמד צד אחד, בהתאם לסעיפים 31(6) ו- 36ו'(א)+(ג), לפקודת הסמים המסוכנים.
בגדר הבקשה נתבקשתי להורות על מתן צו מניעה כנגד המבקש, המורה להם להימנע מביצוע כל שינוי במצב איכלוס נכס זה. המדובר בנכס המקרקעין בו גודלו שתילי הקנבוס הידוע כגוש 10106 חלקה 10 בכביש 65 הסמוך למחנה 80.
כן נתבקשתי להורות על רישום צו לטובת המבקשת בלשכת רשם המקרקעין במנהל מקרקעי ישראל ברשם המשכונות או בכל מקום אחר בו רשום הנכס, לרבות עיקול זכויותיהם הרשומות ושאינן רשומות, של המבקש.
כן נתבקשתי ליתן צו המורה על המשך תפיסת הקטנוע מסוג קוואסקי משנת 2011 שמספרו 2371374 עד לתום ההליכים המשפטיים, ומתן צו דומה לגבי הכסף המזומן שנתפס ברשות המבקש בסך של 4,713 ש"ח.
בנמקה את הבקשה טענה המאשימה כי המבקש גידל בשטח הנ"ל סם מסוכן מסוג קנביס במשקל כולל של 5.63 ק"ג נטו באופן שגידל את הסם במקלט בשטח הנ"ל.
לטענת המאשימה כנגד המבקש קיימות ראיות לכאורה אשר אם תמצאנה אמינות הן תבאנה להרשעתו בעבירות המיוחסות לו.
הנכס שימוש לביצוע העבירה, הקטנוע רשום על שמו של המבקש ומשמש אותו ואילו סכום הכסף שנתפס, נתפס בתוך תיק אשר הכיל מפתח למקלט.
עוד נטען בבקשה כי על פי הוראות סעיף 36א(א) לפקודת הסמים, על בימ"ש לצוות לחלט לאוצר המדינה כל רכוש שהוא ששימש או נועד לשמש כאמצעי לביצוע העבירה.
בהתאם להוראות סעיף 36א'(ב) בימ"ש אשר הרשיע אדם בעבירה של עסקת סמים, יקבע בהכרעת הדין לבקשת תובע כי הנאשם הינו סוחר סמים; ובגזר הדין יצווה לחלט לאוצר המדינה כל רכוש של הנידון שהושג בעבירה של עיסקת סמים.
לפיכך ועל מנת למנוע אפשרות של עשיית פעולה ברכוש אשר תסכל אפשרות חילוטו של הרכוש בתום ההליך העיקרי, התבקשתי ליתן סעדים זמניים אלו לטובת המדינה - עד לתום ההליכים המשפטיים.
ב"כ המבקש הגיש במסגרת התיק הפלילי מספר בקשות:
בקשה להסרת הקפאה של חשבונות בנק, בקשה להחזרת תפוס. המדובר בהשבתו של האופנוע אשר הוחרם מידי המבקש, בקשה נוספת שעניינה בדיקת מומחה מטעם ההגנה, המדובר בבדיקת מוצגי הסם בתיק; וכן בקשה להחזרת סכום הכסף אשר נתפס בידי המבקש 4,719 ש"ח.