ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
|
38319-12-11
27/03/2012
|
בפני השופט:
דניאל פיש
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. ג.ע עציר 2. ס.פ עציר
|
החלטה |
לפניי בקשה להפרדת משפטם של המשיבים על פי סעיפים 88 ו-89 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב-1982, וזאת על מנת שלא להאריך מעבר לצורך את ההליכים בעניינו של משיב 2 בשל הבירור המתנהל בעניין כשירותו של משיב 1 לעמוד לדין. ב"כ משיב 2 נתן את הסכמתו למבוקש וב"כ מישב 1 התנה את הסכמתו בכך שיותר לב"כ משיב 1 להימצא בדיונים בהליך שיופרד.
בנסיבות אני מורה על הפרדת המשפטים, הגשת כתבי אישום נפרדים וקובע כי הדיון הקבוע למחר יתנהל
בעניינו של משיב 2 בלבד.
בנוסף הונחה על שולחני הבוקר בקשה נוספת מטעם המדינה להורות על שמיעת עדותו של הסוכן הסמוי בתיק בדלתיים סגורות וליתן צו המורה על איסור פרסום כל פרט בעדותו של הסוכן לפי סעיפים 68(ב)(7)(10) ו70(א)(ד) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב) התשמ"ד-1984. כאמור, בקשה זו הוגשה הבוקר בלבד, וזאת בעת שעדותו של הסוכן צפויה להישמע בישיבת ההוכחות שנקבעה מבעוד מועד ליום המחר. הגשת הבקשה בעיתוי שכזה יוצרת דוחק הזמנים מיותר שאינו מתיר לב"כ המשיבים זמן הולם למתן תשובה. לציין כי באת כוח המדינה צירפה כסימוכין לבקשתה את החלטת השופט גלעד מיום 19.3.12 בת"פ 30100-12-11 שנעתר לבקשה זהה שהוגשה מטעם המדינה באותו תיק.
ב"כ משיב 1 התנגד לבקשה תוך שהוא מסב את תשומת לב בית המשפט לכך שגם במקרה שנדון לפני השופט גלעד הוגשה הבקשה לקיום הדיון בדלתיים סגורות יום אחד בלבד טרם לדיון, באופן שלא איפשר לסנגור לעיין בה ולטעון כראוי. תגובת ב"כ משיב 2 טרם נתקבלה.
במצב הדברים האמור, החלטה בעניין תינתן במעמד הדיון הקבוע מחר בעניינו של משיב 2 בלבד.
המזכירות תודיע על החלטתי לצדדים מיידית בפקס ידני.
משיב 2 יובא לדיון הקבוע למחר על ידי הליווי, ולמען הסר ספק אחזור ואבהיר כי אין לזמן את משיב 1 לדיון מחר.
ניתנה היום, ד' ניסן תשע"ב, 27 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת