פ
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
7055-06
10/06/2007
|
בפני השופט:
לנדמן מוקי
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל עו"ד לילך לוי
|
הנתבע:
סטרשנוב ירון עו"ד שומרוני- כהן
|
הכרעת דין |
1. כתב האישום מייחס לנאשם עבירה של הזנחת שמירה על כלי ירייה, לפי סעיף 339(א) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "החוק"), בכך שביום 31.8.05, עת שהה הנאשם במקלחות במועדון קאונטרי דקל בתל אביב, נגנב מתוך תיקו פאוץ' אשר הכיל את נשקו האישי (להלן: "האקדח"), מחסנית עם כדורים ורישיון האקדח.
2. לטענת הנאשם, הוא הותיר את אקדחו, אשר היה מצוי בתוך פאוץ' סגור בתיק נוסף שהיה סגור, על גבי ספסל במלתחת הגברים, בעודו מתקלח במרחק של מספר מטרים משם, כאשר התיק מצוי כל העת בטווח ראייה, למעט פרק זמן מסוים. לעניין פרק זמן זה, ישנו שוני בין הודעתו במשטרה, שם ציין כי המדובר בשתי דקות (שורה 3 לת/1), ובין עדותו בבית המשפט, שם טען כי המדובר בשניות ספורות (שורה 21 בעמוד 3 לפרוטוקול).
3. סעיף 339(א) לחוק, קובע כלהלן:
"המחזיק, משאיר או מפקיר כלי ירייה, חומר נפץ או חומר אחר שבכוחם לגרום נזק לאדם או לסכן חייו, ללא נקיטת אמצעי זהירות סבירים למנוע אדם אחר מלגרום בהם נזק לעצמו או לאחר, בין בטיפול כלשהו בהם ובין בלא טיפול, דינו- מאסר שנה".
המדובר בעבירת התנהגות, כאשר היסוד הנפשי הוא יסוד של רשלנות.
הסעיף נועד למנוע סיכון של גרימת נזק לאדם, העלול להיגרם באמצעות ה"דבר המסוכן", וזאת כתוצאה ממעורבות אפשרית שהיא תוצר ההזנחה - על ידי אדם אחר שבאמצעות האקדח יגרום לסיכון לו או לזולתו.
4. הסנגור טען שיש לזכות את הנאשם, מכוחן של מספר טענות, כלהלן:
א. לא מתקיימים יסודות סעיף 339(א) לחוק, היינו:
1. הנאשם נקט באמצעי זהירות סבירים, כנדרש (ולפיכך לא התרשל);
2. אין המדובר בהתנהגות שבכוחה לגרום נזק, מאחר והתביעה לא הוכיחה כי קיים צד ג' העושה/ עלול לעשות שימוש באקדח.
ב. המדובר ב'זוטי דברים', לפי סעיף 34יז לחוק.
יסודות סעיף 339(א) לחוק