עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה
|
8858-04-12
04/04/2012
|
בפני השופט:
רון שפירא
|
- נגד - |
התובע:
1. אלמאג מריפה דרכון פיליפיני ----- 2. יהונתן אופק מסורי 3. אלמאג שלו
|
הנתבע:
משרד הפנים
|
החלטה |
בפני עתירה המופנית כנגד החלטת המשיב, אשר דחה ערר שהגישו העותרים שעניינו הסדרת מעמד בישראל. ביחד עם הערר הוגשה גם בקשה לצו ביניים, אשר יאסור את הרחקת העותרת 1 מהארץ.
למען הסדר יצוין, כי בהחלטה אשר התקבלה ביום 20.3.12, ואשר בגינה הוגשה העתירה, צוין בגוף ההחלטה כי קיימת אפשרות להגשת השגה תוך 30 יום לועדת השגה בירושלים או בתל אביב. לא ברור מהעתירה כי הוגשה השגה, ובכל מקרה, אין בפני החלטה שהתקבלה במסגרת הליך של השגה. בנסיבות אלו ראוי כי העותרים ישקלו את עתירתם, במובן זה שיבחנו האם אין העתירה בגדר של עתירה מוקדמת, וזאת עקב אי-מיצוי ההליך המנהלי. ככל שיחליטו העותרים להגיש השגה ולמחוק את עתירתם, יפנו בבקשה מתאימה לבית המשפט.
ככל שהדבר נוגע לבקשה לצו ביניים - מאחר ולא הוצא צו הרחקה כנגד העותרת, לא מצאתי מקום ליתן צו ביניים. עם זאת אני מורה כי לא ינקטו הליכי הרחקה, אלא שתינתן התראה של 14 ימים מראש לעותרים באמצעות בא כוחם, באופן שיאפשר להם לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט.
אני קובע את העתירה לדיון מוקדם ליום 17.6.12 בשעה 11:30. על המשיבים להגיש תגובה בכתב עד ליום 10.6.12. הצדדים יערכו לאפשרות שבית המשפט יורה לטעון לגוף העתירה במועד הדיון המוקדם.
על ב"כ העותרים להמציא עותק מכתבי הטענות, ביחד עם החלטה זו, לידי המשיב באמצעות פרקליטות אזרחית מחוז חיפה עד לא יאוחר מיום 15.4.12.
המזכירות תשלח ההחלטה לצדדים
.
ניתנה היום, י"ב ניסן תשע"ב, 04 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת