- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק מ"ת 5521-12
|
מ"ת בית המשפט המחוזי באר שבע |
5521-12
9.10.2012 |
|
בפני : נסר אבו טהה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: פלוני (עציר) |
| החלטה | |
1. זוהי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו, על רקע כתב האישום המייחס לו לכאורה ביצוע עבירות של אחזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, קשירת קשר לפשע , סיוע לסחר בסם מסוכן, הפרת הוראה חוקית .
2. בתמצית: באישום השני לכתב האישום מיוחס למשיב כי החזיק עבור נאשם אחר בכתב אישום נפרד ("ערן") במחסן שברשותו בבניין 26 ברחוב מיכלשווילי באשדוד (להלן :"המחסן") סם מסוכן מסוג חשיש במשקל של כ- 2 ק"ג , מחולקים לעשרות פלטות .
באישום השלישי לכתב האישום מיוחס למשיב כי ערן פנה בתאריך 05.08.2012 למשיב ביקש ממנו כי יוציא 12 פלטות של חשיש מהמחסן, לחלקן לשתי אריזות, ויניח אותן בשקית ליד עץ בחצר בניין מגוריו, והמשיב עשה כן. בשלב מאוחר מסר ערן את הסמים לאחרים תמורת 14,000 ש"ח .
עוד מיוחס למשיב, כי לאחר המתואר לעיל פנה שוב ערן למשיב, על מנת שיפתח את המחסן , ואז חזר ערן למחסן בו החזיק המשיב עבורו סמים ונטל משם 8 הפלטות שנותרו במחסן.
באישום החמישי לכתב האישום מיוחס למשיב , כי הפר את תנאי השחרור בערובה לפיהם היה אמור להיות נתון במעצר בית בביתו, בפיקוח אשתו, אמו ובתו , למעט בשעות 07:30 -17:30 לערך , שאז יימצא בעבודה או בדרך . במעשיו המתוארים לעיל הפר את תנאי השחרור בערובה .
3. בהעדר מחלוקת בדבר קיומן של ראיות לכאורה וכן קיומן של עילות מעצר עתר הסנגור לקבלת תסקיר שיבחן שחרורו של המשיב לאותה חלופת מעצר בה היה נתון המשיב עובר למעצרו בתיק אחר תחת פיקוחן של רעייתו ובתו, וזאת הן בשל חלקו המינורי בפרשה דהיינו שהסכים לאחסן עבור ערן את הסם נשוא כתב האישום ללא תמורה כלשהי, והן בשל עברו הלא מכביד שהרשעתו האחרונה הינה משנת 1999 . עוד עמד ב"כ המשיב על נסיבותיו האישיות והמשפחתיות , בן 49 נשוי ואב לשלושה ילדים . באשר להפרת תנאי השחרור בערובה נטען כי מדובר בהפרה טכנית שלא מצדיקה מעצרו.
4. ב"כ המבקשת מנגד עתר למעצרו של המשיב עד תום ההליכים שכן לשיטתו קיים יסוד סביר לחשש שהמשיב יסכן את בטחון הציבור . חשש זה נלמד מהתנהגות המשיב והאחרים אשר היו חלק בלתי נפרד משרשרת הפצת הסם, כל אחד בחלקו. עוד נטען כי קמה חזקת מסוכנות בשים לב לסוג העבירה , שהנטל להפיכה מונח על כתפי המשיב . עוד נטען כי מסוכנותו של המשיב מתעצמת נוכח עברו הפלילי בעבירות סמים ועוד, ולאור העובדה שבצע את המעשים כשהוא אמור להיות במעצר בית במסגרת צו שיפוטי .
5. בהמשך להחלטתי מיום 02.09.2012 התקבל תסקיר הנעדר המלצה לשחרור . מהתסקיר עולה כי המשיב בן 49 , נשוי ואב לשלושה ילדים ,עלה לישראל בשנת 1992 יחד עם משפחתו . מוכר לשירות המבחן על רקע הליכים קודמים , לאחר ששוחרר בחודש אפריל 2012 במעצר בית בפיקוח בני משפחתו. שם במסגרת הפיקוח נמנע מלמסור בדיקות שתן באופן סדיר למעט בדיקה אחת מחודש מאי 2012 אשר נמצאו בה שרידי סם מסוג חשיש וקוקאין .
עוד מצין השירות כי המשיב הופנה אליהם לצורך עריכת תסקיר לעונש בהליכים נוספים שתלויים ועומדים כנגד הנאשם (ת"פ 46829-01-12 קבוע לטיעונים לעונש ליום 03.12.12) .
השירות מתרשם מאדם בעל יכולת מילולית טובה, לצד זאת, מתקשה להכיר בהתמכרותו לסמים ואינו מביע נזקקות טיפולית . עוד מתרשם השירות כי המשיב מתקשה להפנים סמכות לחוק ולהציב גבולות להתנהגותו, דבר שהביא להסתבכותו בעבירות נשוא כתב האישום דכאן. עוד מצין השירות כי המשיב נדון בעבר לעונשים מרתיעים, כספיים ומוחשיים , לרבות מאסרים בפועל , אך ניכר כי מתקשה להפנים סמכות החוק ואינו בעל תחושת הרתעה מענישה מוחשית, דבר העומד ברקע למעורבותו הפלילית החוזרת .
השירות שוחח עם המשיב ולתפיסתו אינו סבור שיש לו בעיית התמכרות ועל כן אינו זקוק לטיפול . לצד זאת, מסר כי במידה וישוחרר ממעצרו ישתף פעולה עם שירות המבחן. לעניין זה השירות מתרשם מהעדר מוטיבציה לטיפול אלא מרצונו להשתחרר ממעצר .
חלופת המעצר שנבחנה - השירות נפגש עם הערב מרבי שמאשווילי , בן 45 אחיו של המשיב ,על רקע עברו הפלילי פסל על ידי השירות . באשר לערב הנוסף מאור אברג'ל בן 26 , רווק המאורס לבתו של נרבי ,ציין השירות כי יתקשה להציב גבולות להתנהגותו של המשיב ולהוות עבורו גורם סמכותי בשל גילו הצעיר . כמו כן בשל צרכיו לצאת לעתים לחנות שבבעלותו .באשר לאמו, רעייתו ובתו של המשיב ציין השירות כי מאחר והן שימשו עבורו כערבים ומפקחים בעת הפרת התנאים לא נבחנו בשנית גם לאור אמירת בית המשפט מיום 02.09.2012 כי החלופה שהוצגה בעבר לא ניתן לסמוך עליה יותר.
לסיכום שירות המבחן סבור כי לאור עברו הפלילי, מאפייני אישיותו, חוסר מוטיבציה אמתית לטיפול , קשייו להציב גבולות להתנהגותו וקושי בקבלת גבולות חיצוניים של סמכות החוק, קיימת רמת סיכון גבוהה ואפשרות להישנות התנהגות פלילית. כמו כן מתרשם השירות כי אין ביכולתה של החלופה המוצעת לצמצם ולהפחית את הסיכון הנשקף מהתנהגותו של המשיב ועל כן נמנעים מלבוא בהמלצה לשחרורו .
6. ב"כ המשיב חרף האמור בתסקיר עותר לעשות חסד עם המשיב ולתת לו הזדמנות נוספת בדמות שחרור למעצר בית בפיקוח רעייתו ובתו ובעיבוי החלופה באיזוק אלקטרוני .
7. הלכה ידועה כי כאשר מדובר בעבירות סמים הכלל שנקבע בשורה של פסקי דין הוא כי:
" מי שיש נגדו ראיות לכאורה על החזקת סם שלא לצריכה עצמית, או על סחר בסם, צפוי למעצר עד תום ההליכים, רק נסיבות מיוחדות יכולות להצדיק, במקרים כאלה, שחרור מן המעצר." (ראה בש"פ 4305/09 ,בש"פ 8800/10, בש"פ 7639/10) .
8. המשיב יליד 1963 לחובתו 8 הרשעות קודמות במגוון של עבירות גניבה, שימוש במסמך מזויף, פריצה לרכב בכוונה לגנוב, אלימות במשפחה, איומים, החזקת סם לצריכה עצמית, החזקת סם שלא לצריכה עצמית, הפרת הוראה חוקית. עוד מעיון בגיליון ההרשעות עולה שהמשיב ריצה בעברו תקופות לא מבוטלות של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.
9. באשר למידת מעורבותו של המשיב , מעיון בעובדות כתב האישום עולה כי המשיב היווה חלק בלתי נפרד משרשרת הפצת הסם שבסופו של יום סם זה נרכש על ידי אחרים כנגד תמורה כספית באמצעות אחרים שאף נגדם הוגשו כתבי אישום . מדובר בכמות של סם לא מבוטלת כך גם התמורה הכספית שנתקבלה בעדו גם היא לא מבוטלת. אין בעובדה שחלקו של המשיב התבטא בכך ששמר עבור ערן את הסמים במחסן כדי להפחית מרמת המסוכנות הנשקפת מחלקו לשלום הציבור ובטחונו . נכונה שבעתיים במקרה זה אמרת בית המשפט העליון כי יש "לקטוע את שרשרת הפצת הסם באמצעות מעצר"
10. על רקע המבחנים שהותוו בפסיקה בחנתי את עניינו של המשיב וכן הקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים וכן עיינתי בתסקיר המעצר של שירות המבחן והגעתי לכלל מסקנה שאין בעניינו של המשיב נסיבות מיוחדות ויוצאות דופן המצדיקות בעניינו של המשיב לסטות מן הכלל שהתווה בית המשפט העליון ולהורות על שחרורו לחלופת מעצר בשים לב לאופי העבירות המיוחסות למשיב ונסיבות ביצוען לכאורה וביתר שאת מתעצמת מסוכנותו נוכח העובדה כי המעשים נשוא כתב האישום בוצעו לכאורה תוך הפרת תנאי השחרור בערובה בתיק אחר שתלוי ועומד נגד המשיב וגם תלויים ועומדים הליכים נוספים שאף במסגרתם קבוע למשיב ישיבה של טיעונים לעונש בגינם , כל זאת לצד הערכת המסוכנות הגבוהה של שירות המבחן וכן אי יכולת החלופות שהוצגו כדי להשיג את תכלית המעצר. אשר על כן הנני נעתר לבקשה ומורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
