חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק מ"ת 1338-10-11

: | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה
1338-10-11
30.10.2011
בפני :
מגי כהן

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
אלי כהן (עציר)
עו"ד פורר
החלטה

בפני בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, בהתאם לסעיף 21 (א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996.

בד ובד הוגש כנגד המשיב כתב אישום, עפ"י עובדות כתב האישום, ביום28/09/11 בשעה 01:50 לערך, נהג הנאשם ברכב מסוג אופנוע תוצאת הונדה מ.ר 21-951-50   בזמן פסילה ,  ללא רישיון נהיגה תקף לסוג הרכב, ללא פוליסת ביטוח,  באופן רשלני, כאשר לוחית הזיהוי אינה ברורה.

1- ראיות לכאורה:

ב בש"פ 3673/08 ,  ציינה כב' השופטת חיות:

"אין בית המשפט נדרש בשלב המעצר למשקלן של הראיות לכאורה ולמהימנות העדים, וכל שעליו לבחון הוא את הפוטנציאל ההוכחתי של הראיות לכאורה ואת סיכויי ההרשעה שהן מקימות (בש"פ 8087/95 זאדה נ' מדינת ישראל פ"ד נ(2)133,147-151(1966) , בש"פ 8803/07 נימר נ' מדינת ישראל (לא פורסם,31/10/2007),  10426/07 זוארץ נ' מדינת ישראל (לא פורסם,15/1/2008)  ,  בש"פ 3742/08עובייד נ' מדינת ישראל (לא פורסם,20/5/2008) )".

כלומר, אין צורך בשלב זה כי הראיות יענו על נוסחה של הרשעה ודי בראיות לכאורה.

ב"כ המשיב חולק על קיומן של ראיות לכאורה.  לטענתו אין בחומר הוכחה על קשר עין רציף בין האופנוע לבין האדם שנתפס, כלומר לא ראו  עצירת  האופנוע ,לא ראו אדם יורד מהאופנוע,  הורדת הקסדה,  זריקת הקסדה.

מעיון בחומר החקירה עולה כי קיים דוח פעולה מעמיק ומפורט של רס"מ חנן אילן אשר מתאר את נסיבות האירוע בפרטי פרטים כך שכשהוא עמד ברמזור אדום  הבחין באופנוע בצבע צהוב שמ.ר סופית 50 חולף אותו במהירות, השוטר נסע אחריו, הבחין שהלוחית מכוסה בחלקה בבד כהה ומפרט כי הנהג חובש קסדה שחורה , מבנה גופו  ופרטי הלבוש-  מכנס קצר שחור, חולצה לבנה ונועל כפכפים בהירים. 

הדוח מפרט מעקב על האופנוע באופן מדויק , כאשר בשלב מסוים השוטר רואה אור בלם אחורי של האופנוע והבחין כי החשוד (על פי פרטי לבוש) רץ כאשר קסדה כהה על ראשו לכיוון הכניסה האחורית של החניון ומתקופף בין הרכבים במקום.

השוטר עצר את רכבו ורץ מהניידת לכיוון החשוד והבחין בחשוד המוכר לו מתפקידו בתחנת רמלה , בשם אלי כהן , מתקופף בין שני רכבים.

השוטר ניגש לחשוד והבחין כי עיניו היו אדומות ומבריקות, ריח אלכוהול חזק וחריף מפיו, החשוד הנ"ל נשם בכבדות ועל מצחו זיעה.

עוד צוין בדוח כי במקום בו עוכב החשוד נמצאה בין הרכבים קסדת אופנוע כהה.

האופנוע אף נמצא בזירה כאשר שרשרת מצד שמאל מחוץ לגלגל שיניים ותקועה, וריח צמיגים שרוף חזק עולה מגלגל האופנוע והגלגלים היו חמים מאוד ועל לוח השעונים היתה נורית אדומה דולקת  וללא מפתחות בסוויצ.

עוד צוין בדוח כי החשוד מסר לו "אני לא נהגתי, אתה רוצה תן לי להתקשר ואני מביא לך את הנהג עם המפתחות , יש ביננו כבוד" ובהמשך מסר לו " יש ביננו כבוד חנן תאמין לי אם החבר שלי היה יודע שזה אתה אני מבטיח לך שהוא היה עוצר" " מצאת מפתחות באופנוע, אתה יכול להוכיח שאני נסעתי, אני יביא לך עכשיו בשיחת טלפון את החבר שלי עם אותו תאור לבוש כמוני שהוא יגיד לך שהוא נהג ותרשום לו את כל הדוחות".

כמו כן, צוין בדוח הפעולה כי החשוד מסר לשוטר כי הוא בפסילה ועדיין לא סיים ואין לו ר.נ.

בת אל מקונן שהיתה ביחד עם השוטר חנן אילן ציינה בדוח פעולה שערכה

"איך שהגענו לכניסה לחניה, קלטנו אותו פורק מהאופנוע והחל להתחאבות בין המכוניות"

וביחס להתאמת המפתחות שנמצאו לאופנוע ציינה:

" שמעתי את גליקו אומר שמצא את המפתחות של האופנוע. ראיתי שהוא מוסר לחנן. חנן נתן את המפתחות לגליקו שיכניס את המפתחות לאופנוע לבדוק האם המפתח תואם ואם זה המפתח הנכון, גליקו הכניס ובדק. אכן זה המפתחות שלו"

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>