- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק מ"י 20776-03-12
|
מ"י בית משפט השלום תל אביב - יפו |
20776-03-12
13.3.2012 |
|
בפני : מיכל ברק נבו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד רס"ב פויסטרו |
: 1. שניר אברהם 2. צדוק בידאני 3. שחף גנים עו"ד יעל מסיקה עו"ד שי נודל עו"ד אלון בן זיו |
| החלטה | |
החשודים שלפני נעצרו ביום 12/03/12 בשעה 12:45 בחשד לגניבת חלקי רכב, גניבה מרכב, זיוף סימני זיהוי של רכב והחזקת רכוש החשוד כגנוב. זאת, לאחר שצוות בילוש שהגיע לחצר ביתו של חשוד 2 מצא במקום קטנוע שנגנב יום קודם בשלבי פירוק, יחד עם חלקי אופנועים נוספים מפורקים. במקום נמצאו גם שני החשודים האחרים כשהם בשלבי פירוק אופנוע אחר, זהה בדגם לאופנוע הגנוב שעמד בסמוך. המשטרה מבקשת להאריך את מעצרם ב-6 ימים וזאת לצורך ביצוע הפעולות המפורטות ב- מבנ/1.
עיינתי בחומר שלפני. קראתי את הודעות החשודים. חשוד 1 שמר על זכות שתיקה באופן מלא וחשוד 2 שמר על זכות שתיקה החל משלב מוקדם בחקירה. זו היא כמובן זכותם, אך יש בכך כדי להאריך את משך הבירור על ידי המשטרה. לשם דוגמה, היום במהלך הדיון הגישה ב"כ חשוד 1 קבלות אשר נמסרו לה מאביהם של החשודים, אשר לטענתו שייכים לאופנועים שנקנו על ידו על מנת לאפשר לבניו, שלמדו מכונאות רכב, להתאמן על פירוק אופנועים. גרסה זו, שללא ספק שווה בדיקה רצינית (ונציג המשטרה אכן ביקש את הקבלות והודיע כי בכוונתו לבדוק אותן, כמו גם לחקור את האב על דברים אלה), הייתה יכולה להתחיל להתבצע כבר אתמול אילו טרח חשוד 1 למסור גרסה זו במשטרה, ולא להמתין עד היום, בבית המשפט, על מנת להעלות את הדברים.
החומר מבסס חשד סביר כנגד כל החשודים. אני מפנה למבנ/2, לסתירות בתוך הגרסאות, לדברים שנאמרו לשוטרים כשהגיעו למקום, לעובדה שאחד האופנועים שנמצאו במקום נגנב אך שעות קודם לכן, כעולה מתלונת הבעלים, ועוד.
ביצוע המעשים בהם חשודים החשודים מעלה מסוכנות לעבירות רכוש. נוסף על כך, קיים חשש לשיבוש למרות העובדה שהחשודים היו יחדיו במהלך המעצר, שכן חלק מהפעולות שהמשטרה מבקשת לבצע קשורות באנשים אחרים. יש פעולות חקירה שדורשות הימצאות החשודים במעצר, ועל כן יש מקום להאריך את המעצר ואין מקום עדיין לבחון חלופה. למרות זאת, גם בהתחשב בגילם הצעיר יחסית של החשודים, וגם בהתחשב במסמכים שנמסרו כעת, אשר יתכן שיהיה בהם כדי לעמעם חלק מהחשדות, יש מקום לקצר את משך המעצר המבוקש ולאפשר פיקוח על התקדמות החקירה, ולכן אני מורה על הארכת מעצרם של החשודים עד ליום 15.3.12 עד השעה 12:00.
<#7#>
ניתנה והודעה היום י"ט אדר תשע"ב, 13/03/2012 במעמד הנוכחים.
|
מיכל ברק נבו, שופטת |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
כתבות קשורות
חיפוש עורך דין לפי עיר
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
