א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
43097-05,42612-05
08/03/2007
|
בפני השופט:
ערקובי רחל
|
- נגד - |
התובע:
בנק הבינלאומי סניף הל"ה התובע בשני התיקים עו"ד סופר
|
הנתבע:
1. שזו ששון בתביעה 43097/05 2. שלומי עוז בניה והשקעות בע"מ 3. שזו שלמה
|
החלטה |
בפניי בקשה למתן רשות להתגונן בשני תיקים הקשורים זה בזה ולכן הדיון בהם אוחד.
התביעה במסגרת תיק 42612/05:
תביעה זו הוגשה לתשלום הסכום של 223,205 ש"ח, סכום שתוקן בתביעה מתוקנת לסך של 96,872 ש"ח.
המצהירים נחקרו והחלטתי זו ניתנת לאחר הגשת סיכומי הצדדים.
תביעה זו הינה כנגד שלושת הנתבעים, כאשר החברה הינה בעלת החשבון והנתבעים האחרים ערבים.
מר שזו שלמה הינו אביו של מר שלומי שזו.
טענות הנתבעים:
מר שלמה שזו טוען כי אומנם תחילה היה אחד מבעלי המניות של החברה, ושימש כמנהלה, אך חדל לשמש כמנהל ואינו בעל מניות עוד משנת 1997.
לטענתו לאור השינוי הנ"ל בוטלה ערבותו הבלתי מוגבלת והוא חתם על ערבות מוגבלת בסכום בסך של 120,000 ש"ח.
עוד טוען מר שלמה שזו כי התובע חילט את הסכום של 120,000 ש"ח והעבירו לחשבון החברה ולכן ערבותו פקעה ומוצתה לאור מימוש הבטוחה.
בנוסף הנתבעים טוענים כי הוסכם על אשראי בהיקף של 500,000 ש"ח, ובפועל התובע לא נתן את האשראי שהוסכם עליו. עוד נטען כי התובע חייב את הנתבעים בריביות שלא כמוסכם.
עוד נטען כי התובע נמנע מליתן לנתבעים את המסמכים שהתבקשו על ידם, וכי יש בכל האמור לעיל כדי להוביל למסקנה כי יש ליתן לנתבעים רשות להתגונן.
טענות התובע:
התובע טוען כי הגנתם של הנתבעים קרסה.
אין כל קשר בין המימוש של הבטוחה לבין ערבותו של הנתבע, מר שלמה שזו.
עוד נטען כי התובע סיפק את המסמכים הדרושים וכי המסמכים הנוספים הינם כוללניים, בלתי סבירים בהיקפם ואינם רלוונטיים לטענות הנתבעים.
לגופו של עניין נטען כי הגנת הנתבעים קרסה בחקירה, לאחר שהובהר כי הנתבע מר שלמה שזו חתםן על כתבי הערבות על מנת לסייע לבנו, וכי כלל חתם בחשבון העסקי על ערבות מוגבלת בסכום.
התובע טוען כי הנתבעים מערבבים בין הערבויות, כאשר לחשבון העסקי, הוא נשוא הדיון בתיק 42612/05, חתמו שני הערבים על ערבויות בלתי מוגבלות בסכום ולכן כל הטענה בדבר החתימה על ערבות מוגבלת בסכום מופרכת ודינה להידחות.
לכן עותר התובע להורות על דחיית הבקשה.