מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק א 41728/05 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק א 41728/05

תאריך פרסום : 10/01/2008 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
41728-05
27/07/2006
בפני השופט:
מארק - הורנצ'יק דליה

- נגד -
התובע:
קדומים 3000 בע"מ
עו"ד יהודית שויגר
הנתבע:
חברת החשמל לישראל בע"מ
עו"ד אורן טננבוים
החלטה

זו בקשת הנתבעת למתן צו לגילוי   ועיון במסמכים ספיציפיים כנגד התובעת.

בתיק העיקרי הגישה התובעת כנגד הנתבעת תביעה כספית  לתשלום סך של כ- 755,000ש"ח בגין נזקים כספיים, שנגרמו בשל העובדה, לפיה נאלצה התובעת, (היוזמת והמוציאה לפועל של פרוייקט הקמת שכונת  "מעלה הזיתים", שבמסגרתו נטען כי תוכננה בנייתן  ואיכלוסן של 120 יחידות דיור)  להעמיד ולתחזק לרשותם של של תושבי מעלה הזיתים גנרטור אשר יספק לו חשמל, וכן, בגין פגיעה במוניטין.

בבקשתה לגילוי המסמכים הספיציפיים,  מבקשת הנתבעת כי התובעת תגלה  מסמכים אשר יצביעו על טענותיה של קדומים בכל הקשור והנוגע לתפקידה או למעורבותה בפרוייקט בשכונת  מעלה הזיתים. 

כמו כן,  מבקשת הנתבעת כי התובעת  תגלה ותאפשר לה לעייין בכל ההסכמים או הסיכומים הנוגעים להתקשרות התובעת עם  רוכשי יחידות הדיור , כדי לבחון את טענתה  שלפיה אולצה להעמיד לרשותם ולתחזק גנרטור  אשר יספק חשמל.

עוד עותרת התובעת לגילוי ועיון במסמכים שהם דוחו"ת כספיים מבוקרים של התובעת לשנים 98-06, לבחינת הפגיעה הנטענת במוניטין.

התובעת מתנגדת מטעמים של חוסר רלוונטיות , פגיעה בפרטיות של צדדים  שלישיים וכן  מניעת הצורך של חשיפת מידע כלכלי ועסקי שלהתובעת.

אומר מייד כי ראיתי לקבל את הבקשה , בהסתייגות אחת , ואבאר טעמי.

הבקשה לגילוי סוגי מסמכים ספיציפיים

הכלל הוא כי אין כל פסול בבקשה לגילויים של סוגי מסמכים ספיציפיים, כאשר אין ביכולתו של בעל הדין להצביע על מסמך ספיציפי.

"מעקרון הגילוי מתבקש שבשעה שאין ביכולתו של בעל הדין להצביע על מסמך ספיציפי, יתיר בית המשפט עיון גם בסוגי מסמכים, בתנאי שהוכחה הרלוונטיות שלהם לעניין שבמחלוקת." (ראה: רע"א 2534/02 יהודה שמשון נ. בנק הפועלים ואח', פד"י נ"ו (5)193. )

כך גם בענייננו - לא ראיתי כל מניעה מן הנתבעת לבקש בגידרו של הליך גילוי מסמכים, גילוי ועיון בסוגי מסמכים , כאשר אין ביכולתה להצביע על מסמך ספיציפי  , ועל כן יש לבחון את שאלת הרלוונטיות של סוגי המסמכים השונים.

חוסר רלוונטיות - האמנם.

טוענת התובעת לחוסר רלוונטיות  בגילויים של המסמכים הקשורים : לייזום הפרוייקט, רכישת הקרקעות לפרוייקט וכן הבנייה עליהן, התקשרויות בין התובעת לבין רוכשי יחידות הדיור.

אשר למסמכי ייזום הפרוייקט רכישת הקרקעות וכן לבנייה בהן -  טוענת הנתבעת כי לא התובעת  הזמינה את חיבורי החשמל לפרוייקט,   אלא מר ארווין מוסקוביץ.  כן טוענת הנתבעת כי  אישור הרשות  המקומית המהווה תנאי לחיבור חשמל (טופס 4) נשלח גם הוא למר מוסקוביץ ולא לתובעת.

 אם אמנם התובעת,  כטענתה,   הינה היוזמת והמוציאה לפועל של הפרוייקט,  יש מקום לברר טענתה זו,  לנוכח הזמנת חיבור לחשמל שלא נעתה על ידה וכך גם טופס 4 שלא הוצא על שמה.

עוד טוענת הנתבעת כי מנתוני החברה כפי שעולים מדו"ח  רשם החברות, מר מוסקוביץ איננו נמנה על  בעלי מניותיה או מנהליה של התובעת.

הנתבעת  הראתה  איפא את הרלוונטיות שבדרישתה,  לגילוי ועיון במסמכי ייזום הפרוייקט לרכישת הקרקעות וכן לבנייה. על כן הנתבעת זכאית לקבל לרשותה את המסמכים הספיציפיים, שמהם ניתן יהיה ללמוד על מהות היחסים בין כל הצדדים המעורבים בפרוייקט נשוא התבענה .

אשר למסמכים הספיציפיים בדבר התקשרויות של התובעת עם רוכשי הדירות - גם מסמכים אלה רלוונטיים לפלוגתא שבמחלוקת.  לאור טענתה של התובעת לפיה נאלצה התובעת להעמיד ולתחזק לרשותם של רוכשי הדירות בשכונת מעלה זיתים, גנרטור אשר יספק להם חשמל, , הרי זכותה של חברת החשמל לבחון במסמכי התקשרות אלה,  את התחייבויותיה החוזיות של התובעת כלפי הפרוייקט בכלל,  וכלפי רוכשי הדירות בפרט. מלימוד על התחייבויות התובעת,   ניתן יהיה ללמוד על טענותיה של התובעת לעניין חיוביה של חברת חשמל כלפיה.

הנתבעת הראתה את הרלוונטיות שבדרישתה לגילוי ועיון במסמכי ההתקשרויות בין התובעת לבין רוכשי יחידות הדיור.

אשר לדרישת הנתבעת כי התובעת תגלה את הדוח"ות הכספיים המבוקרים של התובעת -  המסמכים הללו רלוונטיים  נוכח טענתה של התובעת כי נגרם נזק כספי למוניטין שלה,  בעטייה של הנתבעת.  מכאן  קמה זכותה של הנתבעת לבחון את הדוחו"ת הכספיים המבוקשים של התובעת,  כדי לעמוד על טענתה של התובעת בדבר קיומו של הנזק למוניטין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ