מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק א 29419/05 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק א 29419/05

תאריך פרסום : 23/09/2008 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
29419-05
27/07/2005
בפני השופט:
אושרי פרוסט-פרנקל

- נגד -
התובע:
ידיעות תקשורת בע"מ
עו"ד מ. מזור ואח'
הנתבע:
קרוקר אינטרנשיונל בע"מ
החלטה

בפניי בקשה  למחיקת כותרת ולמתן ארכה להגיש בקשת רשות להתגונן 

טענות המבקשת

ביום ה-20.02.05 הגישה המשיבה כתב תביעה הנושא את הכותרת "סדר דין מקוצר" כנגד המבקשת בו תבעה סעד כספי בסך של 4843 ש"ח.

בכתב התביעה טוענת המשיבה , כי לכאורה המבקשת חייבת להשיב לה את מחיר הפרסום הקמפיין, שלכאורה הוסכם בין הצדדים, כחלק מהשתתפותה של המבקשת בקמפיין קופונים.

לטענתה, על פי תקנה 202 (א) (1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד 1984 על המבקש להגיש תביעה במסגרת תביעות בסדר דין מקוצר להגיש ראשית ראיה לצורך הוכחת תביעתו, המבקשת מדגישה כי המשיבה לא עמדה בנטל זה כנדרש ממנה ולא צירפה אף ראיה היכולה להוות כאמור ראשית ראיה לצורך הגשת כתב התביעה בסדר דין מקוצר.

לטענתה נספח א' לכתב התביעה מלבד העובדה שלא נחתם על ידי הצדדים , לא מצוין בו כל סכום שעל המבקשת לשלם למשיבה.

נספח ב' לכתב התביעה , חשבונית מס שהונפקה על ידי המשיבה ,אשר מעולם לא נחתמה על ידי המבקשת או אושרה על ידה.

נספח ג' לכתב התביעה אין בו כל אזכור של המבקשת. נספח ד' לכתב התביעה , מכתב דרישה של המשיבה למבקשת, אשר מעולם לא אושר על ידי המבקשת, מסמך זה לא מהווה ראשית ראיה לצורך הגשת תביעה בסדר דין מקוצר.

טענות המשיבה

עקב טעות משרדית , צורף לכתב התביעה העמוד הראשון בלבד להסכם בין המבקשת למשיבה (נספח א' לכתב התביעה), המשיבה צירפה לתגובתה את מלוא ההסכם הכולל ארבעה עמודים.

בעמ' 4 להסכם בין הצדדים מופיע מפורשות מספר ח.פ. של המבקשת, חותמת החברה וחתימה של המנכ"ל. כמו כן מצוין בהסכם הסכום לתשלום.

לאור העובדה כי בין הצדדים נחתם הסכם בכתב , מדובר בתביעה לסכום קצוב הנסמכת על ראיות בכתב , הראויה להתברר בסדר דין מקוצר.

דיון

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 [תיקון אחרון: 19/9/04] .

202. תביעות לפי סדר דין מקוצר [269]

ואלה תביעות שהתובע יכול להגישן לפי סדר דין מקוצר:

(1) תביעות על סכום כסף קצוב, בריבית או בלי ריבית, הבאות -

(א) מכוח חוזה או התחייבות מפורשים או מכללא, ובלבד שיש עליהן ראיות שבכתב;

(ב) מכוח חיוב לשלם סכום כסף קצוב שעילתו בהוראה מפורשת של חיקוק;

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ